Ana Sayfa ÇEVRE 24 Kasım 2015

Başkan Türkmen, “Üsküdar’ın fidanlarıyla Üsküdar’ı fidanlaştırıyoruz”

Törende bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nün anısına ve anlamına yakışır bir şekilde Kirazlıtepe ile Mehmet Akif Ersoy Mahallelerini birleştiren bu orta yerde ve yeni açtığımız yolun refüjlerinde çocuklarımızla beraber fidan dikelim istedik. Daha doğrusu Üsküdar’ın fidanlarıyla Üsküdar’ı fidanlaştırıyoruz.”

Üsküdar Belediyesi “24 Kasım Öğretmenler Günü”ne anlam katan ve yakışan bir etkinlik düzenledi. Kirazlıtepe ile Mehmet Akif Ersoy Mahallerini birleştiren ve yeni yapılan yol üzerinde bulunan refüjlere 100 fidan dikildi. Bu fidan dikimi klasik bir park bahçeler çalışmasından öte bir durum. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile ilkokul öğrencilerinin birlikte diktikleri her fidana vefat eden ve huzurevinde kalan emekli öğretmenlerimizin isimleri verilecek. Ayrıca bundan sonra fidanların bakımlarını bu öğrenciler üstlenecek.

“VEFAT EDEN VE HUZUREVİNDE KALAN ÖĞRETMENLERİMİZİN ADLARINI DİKTİĞİMİZ BU FİDANLARA VERECEĞİZ”

Anlamlı ve özel bir etkinlik yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün gerçekten anlamlı bir gün ve özel bir etkinlik. “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Hayatta olanlara sağlık, sıhhat, ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bizde bugüne has çok anlamlı ve çok özel bir etkinlik düzenleyelim istedik. Üsküdar’da bir okulumuzun öğrencileriyle, öğretmenleriyle, velileriyle birlikte “24 Kasım Öğretmenler Günü”nün anısına ve anlamına yakışır bir şekilde Kirazlıtepe ile Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinin birleştiren bu orta yerde ve yeni açtığımız yolun refüjlerinde çocuklarımızla beraber fidan dikelim istedik. Daha doğrusu Üsküdar’ın fidanlarıyla Üsküdar’ı fidanlaştırıyoruz. Çocuklarımızla birlikte burada 100 fidan diktik. Vefat eden ve huzurevinde kalan öğretmenlerimizin adlarını diktiğimiz bu fidanlara vereceğiz. Her fidanın bir öğretmen adı olacak” diye konuştu. 

“24 KASIM’A YAKIŞIR, YARAŞIR EN GÜZEL ETKİNLİK BU OLDU”

Başkan Türkmen, “Çocuklarımız bu fidanları buraya dikmeyle kalmayacak, inşallah ömür boyu bakımlarıyla da ilgilenecekler. Buraya zaman zaman gelip ağaçları sulayacak ve zarar gelmesin diye koruyacaklar. İnşallah bu ağaçlar burada büyüdükçe bu çocuklarla birbirimizi hatırlayacağız ve bu ağaçların dibinde gölgede oturup piknik yapacağız. Zannediyorum 24 Kasım’a yakışır, yaraşır en güzel etkinlik bu oldu. Hem bir taraftan Üsküdar’ın yeşili arttırma adına güzel bir etkinlik, hem de Üsküdar’ın fidanlarıyla, bu ciğer pare yavrularımızla Üsküdar’a fidan dikmiş olduk. Ben tekrar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.  

 Sitemizin haberlerini kullananlar lütfen kaynak göstersin…

selyus