Ana Sayfa ÇEVRE 4 Mayıs 2017

Beykoz Kent Konseyi’nden hatıra ormanında fidan dikimi

Beykoz Belediyesi ile Beykoz Kent Konseyi Poyrazköy’de oluşturulan hatıra ormanına anaokulu öğrencileriyle ormanına çam fidanı dikti. Fidan dikim törenine  Beykoz Kent Konseyi Başkanı ve Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu da katıldı.

Beykoz Belediyesi ile Beykoz Kent Konseyi Poyrazköy’de oluşturulan hatıra ormanına anaokulu öğrencileriyle ormanına çam fidanı dikti. Beykoz Kent Konseyi Hatıra Ormanı çam ağacı dikim törenine  Beykoz Kent Konseyi Başkanı ve Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ile kent konseyi yönetimi ve anaokulu öğrencileri katıldı.

Anaokulu öğrencileri öğretmenlikleriyle birlikte alana çam ağaçlarını dikerek fidanlara can suyu verdi. Beykoz Kent Konseyi Başkanı ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu da öğrencilerle birlikte fidan dikimi yaptı.

15 Temmuz’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde darbeciler tarafından vurularak gazi olan Mustafa Öksüz de kent konseyi hatıra ormanına fidan dikerek, “Ben bu ağacı tüm 15 Temmuz şehitleri ve gazileri adına buraya dikiyorum. Burada yeşerecek. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi kardeşlerime de acil şifalar diliyorum” dedi.

Öğretmenleriyle birlikte fidan diken öğrencilerin fidan dikimleri renkli görüntülere sahne olurken öğrenciler oldukça mutlu olduklarını ifade etti.

Etkinlikle ilgili konuşan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, “Beykoz Kent Konseyi olarak hatıra ormanı projesi düşünmüştük. Güzel bir alanda Beykoz Kent Ormanı projesini gerçekleştiriyoruz. Yüzlerce ağaçtan oluşan bir kent ormanı projesi. Ülkemiz açısından güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Özellikle anaokulu öğrencilerimizle bunu yapmayı planladık. Anaokulu yaşındaki öğrencilerle fidanları özdeşleştiriyoruz. Her ikisi de bu toplumun geleceği açısından önemli argümanlar. Evlatlarımız bu ülkeyi geleceğe taşıyacak varlıklar. Yeni fidanların da bu ülkeye katkı sunacağını düşünüyorum. Bu vesileyle böyle bir proje yaptık” dedi.

Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ayrıca dikilen fidanlara bazı basın mensuplarının ve kent konseyi üyelerinin isimlerinin verildiğini söyledi.

selyus