Ana Sayfa ÇEVRE 24 Ağustos 2016

Beykoz sahillerinin ayrıcalığı

Kanlıca-Çubuklu Sahil Yolu’nda yolda balık tutma iskeleleri, bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş parkurları, peyzaj düzenlemeleri, dinlenme ve aktivite alanlarıyla Beykoz sahillerinin ayrıcalığı ortaya çıkıyor.

Beykoz Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin ortaklaşa yürüttüğü Kanlıca-Çubuklu Sahil Yolu genişletme projesi tamamlanıyor.

Kazıklı yol sistemiyle denize doğru 10 metre genişleyen yeni yolda balık tutma iskeleleri, bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş parkurları, peyzaj düzenlemeleri, dinlenme ve aktivite alanları yer aldı. Aydınlatma çalışmalarıyla geceleri de ışıl ışıl olacak Kanlıca-Çubuklu sahil şeridi, ilçe sakinlerinin gözde mekânı oldu.

Anadolu Yakası’nın en güzel sahil şeridi olarak hazırlanan, büyük bir bölümü de tamamlanan projeyle, Kanlıca’dan Çubuklu İskelesi’ne kadar olan kısımda 1300 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde yeni bir sahil şeridi oluşturuldu.

BALIK TUTANIN ALANIYLA YÜRÜYÜŞ YAPANIN ALANI AYRI

Proje kapsamında yapılan balık tutma iskeleleriyle amatör balıkçıların alanıyla yürüyüş yapanların alanı da ayrılmış oldu.

Peyzaj düzenlemeleri devam eden projenin büyük oranda tamamlanmasıyla vatandaşlar emniyetli kıyı şeridinde rahatça ve keyifle yürüyüş yaparak, geniş bir alanda balık tutma zevkini yaşamaya başladı. Bisiklet sürerken aynı zamanda tertemiz deniz havası da alan ilçe sakinleri, çaylarını yudumlarken, karşılarındaki eşsiz Boğaz manzarasının ve gün batımını izlemenin tadını çıkarıyor.

selyus