Ana Sayfa ÇEVRE 26 Ağustos 2016

Börekçinin Yavuz Sultan Selim hüneri

Bursalı börek ustası Hasan Acar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışına özel yaptığı köprü şeklinde böreği tören alanında 2 bin kişiye ikram edecek.

İlklerin köprüsü haline gelen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışı için özel bir börek hazırlandı. Daha önce dünyanın en uzun kol böreğini pişirip Guiness Rekorlar kitabına giren ve daha sonra ise atmosfere gönderdiği bir tepsi kol böreği ile dikkatleri üzerine çeken Bursalı börek ustası Hasan Acar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışı için köprü halinde börek pişirdi. Böreği törene katılanlara ikram edecek olan Hasan Acar, yapımı uzun süren böreğin 2 bin kişilik olduğunu söyledi. Köprü için daha önce yaptığı böreği hatırlatan Acar konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Cumhurbaşkanımız kaynak yaptığı gün biz yine köprünün maketini yapmıştık. Şimdi açılış için bu börek köprüsünü tazeledik ve daha iyi hale getirdik. 2000 tane böreği halkımıza dağıtmak için buraya geldik Bursa’dan. Bir hafta öncesinden başladık hazırlıklara. Halk olarak, küçük esnaf olarak bu sevince ortak olmak için geldik. Bu yaklaşık 2 metre boyunda bir börek. Ayaklarını birleştirmek ve sonrasında pişirmek biraz zor oldu. Yaklaşık 40 kilo un, 12 kilogram peynir, kıyma ve iç malzeme, 3 kilogram zeytinyağı ve tereyağı kullandık.”

İlginizi çekebilir

İstanbul yine sisli

İstanbul yine sisli

selyus