Ana Sayfa ÇEVRE 28 Ağustos 2014

Çekmeköy Belediyesi engelleri kaldırdı

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ile birlikte Engelsiz Park’ı hizmete açtı.

Çekmeköy Belediyesi engelleri kaldırdı

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ile birlikte Engelsiz Park’ı hizmete açtı.

Çekmeköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, engelliler için özel olarak planlanarak yapılan park, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Müftüsü Muhammed Suiçmez ve çok sayıda vatandaş katılımıyla hizmete açıldı.

14.525 m2’lik alan üzerinde yapılan Engelsiz Park, engellilerin etkin kullanımı için özel olarak tasarlandı. Tekerlekli sandalye kullanımı düşünülerek hiç basamak yapılmayan parkın içinde; kafetarya, tenis kortları, basket sahası, futbol sahası, yer altı deposu, süs havuzu, oyun alanları, fitness alanları, koşu parkurları ve oturma alanları bulunuyor. Parkta; bel ve sırt için destekli emniyet kemerleri bulunan salıncaklar ve görme engelliler için sarı şerit uygulamalı yürütüş parkuru da yer alıyor.

Açılış töreninde vatandaşlara seslenen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ Geçen dönem verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğu ve gururuyla yeni döneme anlımız ak, başımız dik girdik. Bu park engelli kardeşlerimizin sosyalleşmesi açısından son derece önemli. Parkımız 14 bin metrekare üzerine kuruldu ve içerisinde; engelli kardeşlerimiz için tasarlanan üç kuleli oyun grubu, Down Sendromlu kardeşlerimiz için özel salıncaklar, 4 tenis kortu,1 basket 1 de futbol sahası mevcut. Rabbim hayırlı uğurlu etsin.” dedi.

Başkan Poyraz, konuşmasında parkın yapımında büyük emek sarfeden Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına, bağışçılara ve hayırseverlere teşekkür ederek alkış istedi.

Etiketler:
selyus