Ana Sayfa ÇEVRE 4 Ağustos 2016

Çekmeköy’de Şehitler Fidanlığı

Çekmeköy Belediyesi ve AK Parti Çekmeköy İlçe Kadın Kolları, Demokrasi Şehitlerinin anısına fidan dikti. Başkan Poyraz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aşık ile birlikte ‘Çekmeköy  Şehitler Fidanlığı’nda birlikte fidan dikti.

Çekmeköy’de, FETÖT/PDY 15 Temmuz’da darbe girişimi sonrası şehit olan 238 vatandaşın anısına fidan dikimi gerçekleşti. Her bir fidana şehitlerin isimleri verilirken, fidan dikimine demokrasi şehidi Onur Ersan Ayanoğlu’nun babası İhsan Ayanoğlu, demokrasi gazileri Recep Ünlü ile Ahmet Tanış da katıldı. Şehit Onur Ersan Ayanoğlu’nun babası İhsan Ayanoğlu, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Çekmköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, AK Parti Çekmeköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Aşık ile birlikte fidan dikimini gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Şehit babamızın yanındayım, tüm şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Bizler de Çekmeköy Belediyesi olarak birçok etkinliğin yanında bugün istedik ki her bir Şehidimiz için bir ağaç dikelim, onların isimlerini verelim. Bir de anıt olarak yapalım ki buradan geçen kardeşlerimiz o şehitlerin şefaatine nail olabilmek için, kendileri için o şehitlerimize bir Fatiha, üç İhlas okusun” diye konuştu.

Onları unutmayalım, unutturmayalım diyen Başkan Poyraz, “Ve bundan sonraki süreçte de şehitlerimiz için birçok yapacağım kurumlara önemli yerlere onların isimlerini verebilmek için çaba sarf edeceğiz. Çünkü bizler bugün bu tarz etkinliklerde, bu tarz yerlerde olabiliyorsak başta o şehitlerimize borçluyuz. Bütün hanım kardeşlerimize, genç kardeşlerimize, siyasi partilerimize her birlerine Allah binlerce kez razı olsun. Rabbim bir daha terör FETÖ terör örgütü gibi örgütlerle bu ülkemizi imtihan etmesin” dedi.

Şehit Onur Ersan Ayanoğlu’nun babası İhsan Ayanoğlu ise, “Ben gururluyum. Bir oğlumu şehit verdim. Öbür oğlum Allah’ın izniyle düzeldi. İki tane daha evladım var. Ben de başlarında babası olarak eğer bir daha da böyle bir müdahale vermek gerekiyorsa ben hazırım. Yeter ki bu millet birbirine sarılsın. Bu gazi millet, bu yüce millet o gece Boğaziçi Köprüsü’nde ve diğer alanlarda canlı olarak dünyaya Türk milletine zoraki bir şey yaptırılmayacağını gösterdi” şeklinde konuştu.

selyus