Ana Sayfa ÇEVRE 20 Ekim 2017

Cemal Güngör Parkı yenileniyor

Çekmeköy’ün en büyük parklarından biri olan Taşdelen Cemal Güngör Parkı’nda yenileme çalışmaları başladı.

Çekmeköy Belediyesi, 46 bin m2 ile ilçenin büyük parkları arasında yer alan ve Alemdağ, Ekşioğlu ile Taşdelen’de oturanlar tarafından yoğun olarak kullanılan Cemal Güngör Parkı’nı, yeni düzenlemeler ve eklemelerle bahara hazırlanıyor.

2018 yılının baharında yepyeni yüzü ile kullanıma sunulacak parkta, piknik alanlarının yanı sıra bir kır lokantası da hizmete açılacak. Parkta ayrıca; oyun grupları,  aletli jimnastik alanları, amfi tiyatro, travers koşu ve yürüyüş parkuru, mescid, tuvalet, yağmur barınakları ve çeşmeler bulunacak.

Sınırların duvarlarla çevrileceği alanda giriş-çıkış üniteleri konularak 24 saat güvenlik görevlileri parkın emniyetinden sorumlu olacak.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bölge halkının yoğun olarak kullandığı 46 dönümlük bu yeşil alanımızı, spor alanları, yürüyüş ve koşu parkurları da ekleyerek daha kullanışlı hale getireceğiz. Bahar aylarında yine yüzlerce kişinin buluşma noktası olacak parkımızın amfi tiyatrosunda kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz.” dedi.

selyus