Ana Sayfa ÇEVRE 2 Ağustos 2018

Cumhuriyet mahallesine tam donanımlı modern park

Üsküdar Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan ve 15 Temmuz Şehitlerimizden Recep Büyük’ün adının verildiği park törenle açıldı. Yoğun katılımın olduğu ve Valide-i Cedid Camii İmam Hatibi Kerim Öztürk’ün Kur’an tilavetiyle başlayan etkinlik Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Ocak’ın konuşmasıyla devam etti.

Şehit Recep Büyük’ün kardeşi Harun Büyük te konuşmasında 15 Temmuz’un unutulmaması ve FETÖ ile mücadelenin kesintisiz devam etmesi gerektiğini belirterek “Bu parka abimin adının verilmesinden dolayı sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü ve elebaşı Gülen’i Allah’ın azabına havale ederek konuşmasına başlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Bu güzel parka 15 Temmuz kahramanlarımızdan Recep Büyük’ün adını verdik. Şehidimizin anısını güzel yaşatalım. Sevgili çocuklar, sevgili mahalle sakinleri bu park sizin. Burası sizin evinizin bahçesi. Evinizin önü. Bu parkı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Hiçbir mahsuru yok. Çimenlerde oturun, yuvarlanın, güreşin, serbest. Çocuklar oyun grupları ve basket sahasını istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Tüm bunların yanında tek bir ricamız var. Burası hepinizin olduğu için buraya sahip çıkın, boş bırakmayın” diye konuştu.

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in konuşmasından sonra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz ve İsmet Uçma da mahalle sakinlerini selamladı.

Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak’ın duasını takiben şehidimizin ailesi ile birlikte açılış kurdelesi kesildi.

Açılışa gelenlere çay, simit ve peynir ikramı da yapılan programda Başkan Hilmi Türkmen’i karşılarında bulan vatandaşlar fikir alışverişi ve sohbet etme imkanı da buldu.

selyus