Ana Sayfa ÇEVRE 27 Eylül 2017

Eyüplü çocuklar çok şanslı

Eyüp Belediyesi, ilçede bulunan boş arazı ve alanları park yaparak değerlendiriyor. Yeni spor alanları, yeşil alanlar ve parkların yapıldığı Eyüp’te çocuklar çok şanslı.

Eyüp Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın talimatları doğrultusunda ilçede yeni spor alanları, yeşil alanlar ve parklar oluşturma çalışmalarına devam ediyor. Son olarak ekipler, Eyüp Sultan Bulvarı üzerinde ortalama 250 metrekare alana sahip çocuk parkının yapım çalışmasına devam ediyor.

Eyüp Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçede bir yandan mevcut spor alanları, parklar ile yeşil alanlarda bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürürken bir yandan da yeni spor alanları ve parklar inşa ediyor.

Bu parklardan biri de Eyüp Sultan Bulvarı üzerinde yapılıyor. Yaklaşık 250 metrekare alan üzerine kurulu olan parkta çevre duyarlılığı ön planda tutularak oyun grubu ve çocukları parkta oynarken ebeveynlerin rahatça oturarak vakit geçirebilecekleri pergola dinlenme alanı ahşap malzemeden yapıldı.

Bu arada, çocukların düşme sonucu yaralanmaları önlemek amacıyla zemin özel olarak kauçukla kaplandı. Aynı zamanda engelli vatandaşların parka rahat girebilmeleri için de rampalar bulunuyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından aydınlatmaları tamamlanan park, ağaçlandırma çalışmalarının da tamamlanmasıyla çok yakın bir zamanda vatandaşların hizmetine sunulacak.

selyus