Ana Sayfa ÇEVRE 17 Mayıs 2015

İETT’den Zeki Alasya durağı

İETT, vefa durağı projesi kapsamında ilk olarak İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy için özel durak tasarladı. Daha sonra Barış Manço, Kayahan, son olarak Zeki Alasya için tasarlanan özel durak projesi yeni isimlerle devam edecek.

Türkiye’ye ve Dünyaya mal olmuş değerler için vefa durakları tasarlayan İETT, son olarak Zeki Alasya için Zincirlikuyu’da bulunan iki durağı görselle kapladı. Hazırlanan durakta Zeki Alasya’nın hayatı, rol aldığı sinema, tiyatro ve dizi filmlerin tarihsel dökümü ile fotoğrafı yer alıyor.

İETT, Türkiye ve Dünyaya mal olmuş değerler için vefa durakları tasarlamaya devam ediyor. Ünlüler için tasarlanan vefa durakları kapsamında son olarak 8 Mayıs Cuma günü hayatını kaybeden sinema sanatçısı Zeki Alasya için, toprağa verildiği Zincirlikuyu Mezarlığı yakınında bulunan iki durağı özel görselle kapladı. Sanatçının anısına hazırlanan durak görselinde Zeki Alasya’nın hayatı, sanat yaşamı boyunca rol aldığı sinema, tiyatro ve dizi filmler tarih sırasına göre verildi.

İETT, vefa durağı projesi kapsamında ilk olarak İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy için özel durak tasarladı. Daha sonra Barış Manço, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Kayahan ve Turgut Özal için özel duraklar yapıldı. Son olarak Zeki Alasya için tasarlanan özel durak projesi yeni isimlerle devam edecek.   

Etiketler:
selyus