Ana Sayfa ÇEVRE 3 Ocak 2016

İstanbul’un barajları dolup taşıyor

Kar ve beklenen yağmur yağışlarından sonra İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranlarında yüzde 15 civarında artırma bekleniyor. Bu yüzde 15’lik oranın ardından barajların doluluk oranı tavan yapacak. Öte Yandan İBB’nin karla mücadelesi aralıksız sürüyor..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı akşam saatlerinde şehri terk ediyor. Akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor.

Anca Pazar sabahına kadar gece ve sabah erken saatlerde don ve buzlanma hadisesi bekleniyor. Kar yağışında 5 – 50 cm aralığında kar kalınlıkları ölçüldü.

Kar ve beklenen yağmur yağışlarından sonra baraj doluluk oranlarında yüzde 15 civarında artırma bekleniyor.

Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı gece boyunca kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaptı. Ekipler eriyen kar sularının göllenmelere neden olmaması için gece ve gündüz yağmur suyu kanalları ve mazgallarda temizlik yaptı. Ana arterlerde çalışmalarını tamamlayan ekipler ara sokaklara da girerek İlçe Belediye ekiplerine yardımcı oluyor. Riskli noktalara vatandaşlar için bırakılan 25 kg lık tuz torbalarından faydalandıkları görüldü.

ARAÇ: 1.114

PERSONEL: 5 bin 450 ile kış çalışmalarını sürdürüyor.

YOL UZUNLUĞU: 4000 km

KÖY TRAKTÖR:     142

METROBÜS YOLU: 32 araç ile kış çalışması yapıldı.

ANA ARTER VE KAVŞAKLARA 25 kilogramlık 40 bin torba tuz, 250 yere de 1 tonluk tuz bırakıldı. Bazı bölgelerde vatandaşlar ara sokaklarda tuzları yollara döktü.

SON 24 SAATTE 6.25 TON TUZ, 76 TON SOLÜSYON KULLANILDI 

Zeytinburnu  Kompleksinde bugün itibari ile 380 vatandaşımız misafir ediliyor. Toplamda 1.360 vatandaşa, barınma, banyo, sağlık taraması, giyim eşyası hizmeti verildi.

 

 

selyus