Ana Sayfa ÇEVRE 22 Ağustos 2017

İstanbul’daki göletlere 111 bin yavru sazan balığı bırakıldı

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, iç sularda azalan balık sayısını artırmak ve amatör balıkçılığı geliştirmek için İstanbul’daki göletlere 111 bin yavru sazan balığı bıraktı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2017 yılı yatırım programında yer alan ‘Balıklandırma Projesi’ kapsamında, üretimi Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünde gerçekleştirilen 111 bin adet pullu sazan yavrusu, İstanbul’un çeşitli bölgelerinde bulunan göletlere bırakıldı. Yavru sazanlar Silivri ilçesindeki Değirmenköy, Çayırdere, Gümüşyaka, Küçüksinekli, Büyükçekmece ilçesinde Kervansaray, Geredeli ile Şile’de bulunan Saklıgöl olmak üzere toplam 8 gölete bırakıldı. Söz konusu balıklandırma projesiyle, nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amaçlanıyor. Balıklandırma çalışmaları bundan sonraki dönemlerde de devam edecek.

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, bakanlığın başlatmış olduğu projeyi İstanbul’da başarıyla uyguladıklarını belirterek, projenin amacının azalan balık sayısını artırmak ve amatör balıkçılığı geliştirmek olduğunu söyledi.

“DOĞADAKİ EKOLOJİK DENGEYİ MUTLAKA KORUMAK ZORUNDAYIZ”

İnsanların çevreyi bilinçsizce kirletmesi ve yine bilinçsizce avlanma nedeniyle birçok su ürününün tükenme noktasına geldiğini vurgulayan Karaca, “Doğadaki ekolojik dengeyi mutlaka korumak zorundayız. Bakanlığımızın başlatmış olduğu Balıklandırma Projesi çerçevesinde özellikle göl ve akarsularımızdaki balık türlerini sıkı takibe aldık. Zira balıksız su, insansız şehre benzer. Amatör balıkçılarımız, bırakmış olduğumuz bu balıkları 1,5 yıldan önce avlamaması gerekir. Biz İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak bunun takipçisiyiz, olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Benzer Haberler

İlginizi çekebilir

Bakan Pakdemirli, 270 yangının 267’si kontrol altına alındı

Bakan Pakdemirli, 270 yangının 267’si kontrol altına alındı

selyus