Ana Sayfa ÇEVRE 10 Temmuz 2016

İstanbullulara deprem uyarısı!

Türkiye’de ne zaman bir deprem konusu açılsa hemen çok bilmiş öğretim görevlileri sazan gibi çıkar ortaya ve insanların gözünü içine baka bir sürü yalan söylerler.. Bu palavracı hocalar İstanbullulara deprem uyarısı yaparak: yok Marmara’da 7,5-8,0 büyüklüğünde deprem olacakmış, yok fay hattı falanca yerden geçecekmiş gibi sallıyor bugünlerde! Ardından da kendilerini yalanlarcasına 2225 yılına kadar deprem beklenmiyormuş diyor bu çok bilmişler…

Türkiye deprem bölgesi olduğu için bunu fırsat bilen ve gündemde kalmaya çalışan üniversitelerde ki çok bilmiş öğretim üyeleri zaman zaman çıkıp insanları kandırmaya devam ediyor.

Ne zaman bir yerde deprem olur hemen bu palavracılar ortaya çıkar, insanların hassas olduğu konularda damardan palavralar atarak gündemde kalmayı başarır. Bu palavracı hocalar İstanbullulara deprem uyarısı yaparak: yok Marmara’da 7,5-8,0 büyüklüğünde deprem olacakmış, yok fay hattı falanca yerden geçecekmiş gibi sallıyor bugünlerde. Ayrıca birde 2225 yılına kadar da deprem beklenmiyormuş bu palavracı hocaların dediğine göre! 

Size kim depremin şiddeti ve tarihi ile ilgili bir şey diyorsa onlara inanmayın. Bu konular çok hassastır.

Depremin ne zaman ve kaç şiddetinde olacağını sadece Allah bilir. Ancak deprem olduktan sonra şiddetini ölçebiliyor bilim adamları. Depremle ilgili sadece tahmin yürütebilirsin ancak bu tahminlerin çoğu da tutmuyor.  

selyus