Ana Sayfa ÇEVRE 6 Haziran 2014

Kadıköy’de deniz atıkları sergisi yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kadıköy İskelesi’nde deniz tabanı temizliği yaptı. İstanbul Büyükşeh

Kadıköy’de deniz atıkları sergisi yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kadıköy İskelesi’nde deniz tabanı temizliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İBB İSTAÇ AŞ tarafından çevre bilincini artırmak için yapılan etkinlikte denizden çıkarılan atıklar sergiye açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları çerçevesinde Kadıköy’de anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. . İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İBB iştirak şirketlerinden İSTAÇ AŞ tarafından Kadıköy İskelesi’nde düzenlenen etkinlikte yıl boyunca özel tekneler ve dalgıçlar ile yapılan deniz tabanı temizliği çalışmalarında çıkan atıklar sahilde kurulan alanda sergiye sunuldu. Ayrıca İSTAÇ AŞ’ye bağlı dalgıçlar etkinlik kapsamında Kadıköy İskelesi’nde de anlık çalışma yaparken deniz tabanından çıkan çeşitli atıkları ve eşyaları sahilde vatandaşların seyrine sundu.
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlamak ve bu vesileyle çevre bilincini artırmak için yapılan organizasyonda deniz tabanından çıkan birbirinden ilginç aletler, eşyalar ve atıklar vatandaşlar tarafından ilgiyle incelendi. Tekerlek ve şişelerin çoğunlukta olduğu deniz tabanından çıkarılan atıklar arasında televizyonlardan telefonlara, oyuncak helikopterden kevgire, küreğe, direksiyona, bisikletten bebek arabasına kadar birbirinden şaşırtıcı birçok eşya yer aldı.

“Canlılık ve sularımız tehlike altında”

İstaç A.Ş.’ye bağlı olarak deniz tabanı temizliği yapan dalgıç Eser Erol, yaptıkları dalışlarda birçok çöp, atık ve çeşitli eşyalar çıkardıklarını söyledi. “Denizin altının görünmediği için attığımız çöpler kayboluyor sanıyoruz” diyen Erol şunları söyledi: “Cep telefonlarından, tabak, kaşık bıçağa, bardağa, kola kutusuna kadar elimize ne geçerse her şeyi denize atıyoruz. Çünkü altı görmüyoruz biz. Hep üstten mesulüz. Nasılsa batıyor ve deniz onu alıyor zannediyoruz. Ve böyle bir bilinçsizlik haliyle de maalesef denizlerimizin altı çok kirli. İnanılmaz derecede kirlilik var. Deniz tabanında her şey iç içe. Canlıların yaşam alanları yok, yuva yapacakları yerler yok. Bununla beraber kirlilik onların üremesini de engelliyor. Bu şekilde hem canlılık hem de sularımız tehlike altında oluyor.”
Etkinlik kapsamında çocuklar için de resim çizme şenliği düzenlendi. Çocukların doğa ve çevre bilinci ile ilgili yaptığı resimler Kadıköy Sahili’nde sergiye sunuldu. Etkinliğe katılan vatandaşlara İstaç A.Ş. tarafından çeşitli hediyeler de dağıtıldı.

Etiketler:
selyus