Ana Sayfa ÇEVRE 19 Nisan 2015

Objektif gözüyle “Güzel Ümraniyem”

Ümraniye Belediyesi’nin sosyal medya üzerinden başlatmış olduğu “Güzel Ümraniyem” konulu fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini bulurken, serginin açılışı da gerçekleştirildi.

Ümraniye Belediyesi’nin Sosyal Medya Platformu üzerinden düzenlediği fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu. Yalnızca cep telefonlarıyla çekilen Ümraniye fotoğraflarının kabul edildiği yarışmaya 192 kişi 486 fotoğrafla katıldı. Ümraniye’nin farklı bölgelerinden çekilen 486 kareyi değerlendiren jüri üyeleri, ilk 3’ün yanında 12 Mansiyon ve 20 ayrı kareyi de sergiye değer buldu.

Yarışmada, Hekimbaşı Av Köşkü’nü çektiği kare ile 1. olan Burak Yazkan, fotoğraf makinesi, Ümraniye Alemdağ Caddesi’nin çekimi ile 2. olan Hatice Aydın, Ipad, Ümraniye Meydan’da çektiği kare ile 3. olan Fatih Akdoğan ise mp4 çaların sahibi oldu. Mansiyon ödülü kazanan 12 yarışmacı da selfie çubuğu ile ödüllendirildi.

Belediye Fuaye alanında dereceye giren eserler için düzenlenen programa; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can’ın yanı sıra, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı ve SKM Başkanı Av. Serkan İnanoğlu, Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir, Mustafa Küçükkapdan, Hakan Karataş, Türkan Öztürk, Ümraniye Halk Eğitim Müdürü İbrahim Aşçı, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Ümraniye fotoğraflarının sergilendiği programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı ve SKM Başkanı Av. Serkan İnanoğlu, “Ümraniye Belediyesi her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmuştur. Bugün yapılan yarışma da bunun örneklerinden sadece bir tanesidir. Yapılan bu yarışmalar ile Ümraniye farklı şekillerde resmedilmiş oldu. Yarışmaya katılan herkesi tebrik ediyorum. Bu yarışmayı hazırlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve ekibine teşekkür ediyorum’’ dedi.

ŞU ANDA YÜKSELEN VE GELİŞEN ÜMRANİYE ADIYLA ANILIYOR

Programda konuşan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan; “Ümraniye Belediyesi olarak birçok ilke imza atmaya çalışıyoruz. Ümraniye Belediyesi, Hasan Can Başkanımızın göreve geldiği günden bu yana çok ciddi derecede değişime uğradı. Şu anda yükselen ve gelişen Ümraniye adı ile anılıyor. Bu da sosyal medyada Ümraniye Belediyesi olarak var olduğumuzun amatörlükten artık profesyonelliğe geçtiğimizin bir ispatı. Yaklaşık 2 ay önce başlamıştık bu yarışmaya 30 gün süre ile güzel Ümraniyemizin fotoğraflarını bize cep telefonları ile çekin ve gönderin demiştik. Yaklaşık 200’e yakın yarışmacı bu yarışmaya katıldı ve 500 civarında eser geldi. Bunları arkadaşlarımız özveri ile seçip incelediler. Birinci, ikinci ve üçüncüyü belirledik. Çeşitli ödüllerimiz var. Onun dışında 20 kadar sergiye layık görülen eserleri de belirledik. Yarışmaya katılan herkesi tebrik ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Öte yandan birinci olan yarışmacıya ödülünü takdim eden Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can ise düzenlenen yarışmadan ve çalışmadan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcıları 1., 2. ve 3. olan yarışmacılara ve mansiyonlara ödüllerini takdim etti. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 

Etiketler:
selyus