Ana Sayfa ÇEVRE 1 Haziran 2016

Sancaktepe’de çevre bilincine dikkat çekildi

Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Sancaktepe’de öğrenciler çevre bilincine dikkat çekmek için yürüdü. Öğrencilerin 2 kilometrelik yürüyüşüne eşlik eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, geleceğe yapılan en büyük yatırımın çevreye saygı olduğunu söyledi.

Sancaktepe Belediyesi, Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla yürüyüş düzenledi. Yeşil bir çevre için yürüyen öğrenciler ellerinde dövizlerle çevre bilincine dikkat çekti. Yürüyüşe Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de katıldı. Samandıra Kültür Merkezi önünden başlayan yürüyüş, Meydan Park’a kadar devam etti.

Meydan Park’ta son bulan yürüyüşün ardından çevre içerikli programlar yapıldı. Meydan Park’ta ambalaj atıkları, cam ambalaj atıkları, atık pil ile bitkisel ve madeni atıklarının toplanması konusunda yapılan çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

“ÇEVREMİZDEKİ GÜZELLİĞİ MUHAFAZA EDELİM”

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yeşil çevrenin önemine vurgu yaparak, “Bugün burada bir tarafıyla yeşili muhafaza etmek korumak, diğer tarafıyla çevrecilik anlamında atık malzemelerimizin kullanıp da sokağa bırakmak üzere olduğumuz başta kâğıt, metal, cam, plastik malzemeler, kullanılan piller, aracımızdan söküp attığımı eski lastikler, evlerinde kadınlarımızın kullanmış olduğu özellikle kızartmadaki yağlar ve atıkları bunların hepsini yan yana koyduğumuz zaman bir tarafıyla diyoruz ki insan sağlığını muhafaza edelim. Bir tarafıyla diyoruz ki çevremizdeki güzelliği muhafaza edelim” dedi.

“GELECEĞE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM ÇEVREYE SAYGI”

İki kilometrelik yolu değişik dövizlerle kat ettiklerini söyleyen Başkan Erdem, “Yani burada insanlığın istikbaline, geleceğe yapılan en büyük yatırımların başında çevreye karşı saygıdır. Bunun iki boyutu var. Birincisi dikilen ağaçlar, ikincisi de kullanılan atık malzemelerin, insan sağlığını tehdit eden unsurların ortan sağlıklı bir şekilde kaldırılması ve ekonomik olarak geri dönüşümünün sağlanmasıdır” şeklinde konuştu.

selyus