Ana Sayfa ÇEVRE 27 Nisan 2018

Sancaktepeli küçük öğrencilerin ağaç dikimi heyecanı

Sancaktepe Belediyesi, ilçedeki uygun alan ve bölgeleri ağaçlandırma çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütüyor. Ağaç dikim mevsiminin başlamasından bu tarafa yaptığı ağaçlandırma çalışmalarıyla, çevre düzenlemesinden orman oluşumuna kadar değişik amaçlı dikilen ağaçlar, Sancaktepe’yi daha yeşil bir görünüme kavuşturuyor.

Sancaktepe Belediyesi ve ilçemizde öğrenim gören öğrencilerimizle birlikte Paşaköy’de ağaç dikim çalışması yaptı. 26 Nisan Perşembe günü yapılan ağaç dikimine AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ile Osman Boyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Binlerce Erguvan, Ihlamur, Fıstıkçamı, Mavi selvi ve Meşe’nin dikildiği etkinlikte konuşan Başkan Erdem, çevrenin korunması ve yeşile önem verilmesi hususuna önem verdiklerini söyledi. Gelecekte daha fazla yeşil alana sahip bir Sancaktepe olması için çalıştıklarını kaydeden Erdem; “Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımızın kendi elleri ile ağaç dikmesini anlamlı ve önemli buluyoruz” dedi. Başkanı Erdem, göreve geldikleri günden bu yana devam eden ağaçlandırma çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini dile getirerek, “Çevre bilincinin geliştirilmesinde genç kuşakların duyarlılığı çok önemlidir’’ dedi. Kaymakam ise ağaç ve ormanın insan sağlığına ve psikolojisine olan faydasına dikkat çekerek, öğrencilerden çevreye karşı daha duyarlı olmaları konusunda bilinçli davranmalarını istedi.

Çevreye yeni ağaçlar kazandırmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, Belediye Başkanı İsmail Erdem ile hatıra fotoğrafı çektirerek, bu özel günü kalıcı kıldı.

 

selyus