Ana Sayfa ŞEHİR 30 Aralık 2014

Ataşehir yoğun kar yağışına hazır

İstanbul ve yurt genelindeki kar yağışı Ataşehir’in de özellikle rakımı yüksek mahallelerinde etkisini gösteriyor. Ferhatpaşa ve Kayışdağı mahalleleri başta olmak üzere Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerinde kar örtüsü oluştu.

AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yoğun yağış uyarılarını dikkate alan Ataşehir Belediyesi, kar yağışının başlamasının hemen ardından vatandaşların sıkıntı yaşamaması için karla mücadele çalışması başlattı. 

Kış çalışmaları için 1.000 ton tuz ve 500 ton buzlanmayı önleyici solüsyon depolayan Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün 15 araç ve 135 personelden oluşan ekipleri, vatandaşların kar yağışı nedeniyle günlük yaşamlarının aksamaması için 24 saat hazır bekletiliyor. 
Alınan önlemler dahilinde ilçedeki okul, hastane, ibadethane ve kamu kurumları başta olmak üzere çeşitli kurumlara ücretsiz tuz dağıtımı yapıldı.

Ev, apartman, site ve işyerleri sahipleri talep ettikleri takdirde Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol-Bakım ve Onarım Şefliği’nin Küçükbakkalköy Mahallesi Koca Sinan Caddesi No:4 adresindeki ofisine başvurarak ücretsiz olarak tuz temin edebilirler.

Veteriner İşleri Müdürlüğü de kar yağışının etkili olduğu alanlarda yiyecek bulamayan sokak hayvanları ve kuşlar için uygun alanlara mama, yem ve su bırakıyor. Soğuk hava ve kar yağışının önümüzdeki günlerde artması durumunda yiyecek bulamayan sokak hayvanları ve kuşlar için; Ataşehir Belediyesi ekipleri sokak sokak gezerek uygun yerlere yiyecek ve su bırakacak. Veteriner hekimler tarafından da sokakta ki köpek ve kedilere gerekli müdahaleler yapılacak.

Etiketler:
selyus