Ana Sayfa ÇEVRE 14 Haziran 2018

Şehit Halil Kantarcı Parkı, duygusal bir törenle açıldı

Üsküdar Belediyesi, Güzeltepe Mahallesi Çamlıktepe mevkiinde 15 Temmuz şehidi Halil Kantarcı anısına düzenlediği parkı iftar eşliğinde hizmete açtı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program iftardan sonra yemek duasıyla devam etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuşmasında “Bu ülkeyi hainlere teslim etmemek için canını veren şehitlerimize müteşekkiriz. Halilimiz de onlardan biriydi, 28 Şubat’ta çocuk yaşta tutuklandı, haksız yere 10 yıla yakın hapis yattı. Ve bu mücadele dolu hayatı 15 Temmuz’da şehadetle taçlandırdı. Parkımız nesiller boyu onun şanlı ismiyle yaşasın” dedi.

Daha sonra söz alan şehidin eşi Ayşe Kantarcı’ya verdi. “Eşim Halil Kantarcı çocuklarımızı hep bu parka getirirdi. Bir gün parkın ışıkları kesikmiş ve Halil tvitle durumu başkanımıza yazmış, eve gelince bana başkanın cevap vermesini hiç beklemediğini söylemişti. Başkanımızın ilgilenmesinden çok mutlu olmuştu. 16 Temmuz’da oğlumuza babasının şehadetini de bu parkta anlattık. Bütün bunlardan dolayı bu parka Halil’in isminin verilmesi bizi çok mutlu etti, sevgili başkanımız Hilmi Türkmen’e, kaymakamımıza, müftümüze ve gelen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in de kısa bir konuşma yaptığı program Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak’ın açılış duası ve topluca kurdele kesimiyle sona erdi.

 

İlginizi çekebilir

Depremde can kaybımız 25 oldu

Depremde can kaybımız 25 oldu

selyus