Ana Sayfa HAYVAN 2 Kasım 2017

Bağcılarlı engelli çocuklar hayvanlarla tanıştı

Bağcılarlı 16 yaşındaki engelli 20 öğrenci, Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’ni ziyaret etti. Barınağı gezen çocuklar hayatlarında ilk kez köpeğe dokunma fırsatı buldu. Çocuklar başta korksa da bir süre sonra köpekleri doyasıya sevdi.

Bağcılar Belediyesi Başak Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan otizmli, bedensel ve zihinsel engelli 20 öğrenci, Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’ni ziyaret etti. Burada işlenen derste engellilere destekli yürüme, ayakta durma, duygusal farkındalık; zihinsel engellilere sosyal hayat, toplumsal yaşam becerileri; otizmli bireyler modüllerinin çalışması eğitimi verildi.

“BU TİP EĞİTİMLERE DEVAM EDECEĞİZ”

Öğrenciler eğitimlerin ardından barınaktaki hayvanların yanına gitti. Yaşları 7-16 arasında değişen çocuklar öğretmenlerinin yardımıyla hayvanlara dokundu. Köpeklere ilk kez dokunan çocuklar önce korkarak tepki verdi ancak daha sonra hayvanları çok sevdiler.

Eğitim amaçlı ziyaretin çok yararlı olduğunu söyleyen kurum müdürü Funda Tepe, “Doğal ortamda eğitimler çok daha etkili oluyor. Bu tip eğitimlere devam edeceğiz” dedi.

selyus