Ana Sayfa ÇEVRE 10 Mayıs 2015

Sultanbeyli’de öğrenciler fidan dikti

Sultanbeylili öğrenciler Teferrüç Tepe Ormanı’na fidan dikti. Okullar Hayat Oluyor projesi kapsamında yapılan fidan dikimiyle öğrenciler doğaya karşı farkındalık kazandı.

Sultanbeyli Teferrüç Tepe Ormanı’nda Okullar Hayat Oluyor projesi kapsamında öğrencilerin katılımıyla fidan dikildi ve Teferrüç Tepe Ormanı’na onlarca fidan kazandırıldı. Sultanbeyli Belediyesi, Sultanbeyli Orman İşletme Müdürlüğü ve Sultanbeyli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmalarıyla yapılan bu etkinlikte öğrenciler doğaya karşı duyarlılık kazandı. Toprakla fidanın buluşma anında öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

“YANIBAŞIMIZDAKİ YAŞAM”

Etkinlikle ilgili konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Orman İşletme Müdürlüğümüz işbirliğiyle güzel bir çalışmaya imza attık. Öğrencilerimiz doğaya karşı farkındalık kazandı. Öğrencilerimizin doğayı daha iyi tanımaları için hayata geçirdiğimiz “Yanıbaşımızdaki Yaşam” adlı projemiz bulunuyor. Bu proje kapsamında ilçedeki tüm ortaokul öğrencilerine orman ekosistemi ve orman koruma hakkında farkındalık kazandırma çalışmaları yapılacak. Öğrencilerimize doğa, orman, ekosistem ile ilgili bilimsel konu, kavram ve süreçleri gözlemleme ve uygulama ortamı sağlanacak. Bu süreci anlamalarına ve anlamlandırmalarına imkan sağlayan oyunlar, eğitici çalışmalar ve etkinlikler yapılacak” dedi. Başkan Keskin ayrıca etkinliğe katılan öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti.

Etiketler:
selyus