Ana Sayfa ÇEVRE 31 Ekim 2017

Ümraniye Belediyesi atıkları dönüştürerek ekonomiye kazandırıyor

Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hergün belirlenen mahallelerde atık toplama çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe geneli okullar, işyerleri ve sitelerde gerçekleştirdiği çevre bilinci seminerleriyle, doğa dostu belediyecilik çalışmalarını sürdüren Ümraniye Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince belirlenen mahallelerde her gün 6 adet araçla ambalaj atıklarını toplamaya devam ediyor. İlgili ekiplerce bugün; Esenkent, Esenşehir, Madenler, Necip Fazıl, Yukarı Dudullu ve Şerifali mahallelerinde ambalaj atıkları toplandı.

Ekipler tarafından toplanan ambalaj atıkları, toplama-ayırma tesisine götürülüp, burada, ayırma bantlarında türlerine göre ayrıştırıldıktan sonra preslenip balyalanarak, geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Bu çalışmalar neticesinde çöp depolama sahalarına giden atıklar azaltılarak çevre kirliliğinin önüne geçiliyor, geri dönüşebilir atıklar ekonomiye kazandırılarak, toplama maliyetlerinin düşürülmesinin ardından hammadde tasarrufu sağlanmış oluyor.

selyus