Ana Sayfa ÇEVRE 30 Aralık 2015

Ümraniye Belediyesi kar yağışına hazır

Ümraniye Belediyesi, kış mevsimiyle birlikte yaşanabilecek sorunları önlemek amacıyla gerekli hazırlıklarını tamamladı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ekiplerimiz İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışında vatandaşların zorluk yaşamaması için tüm hazırlıklarını önceden tamamladı. Biz belediye olarak tüm ekip ve ekipmanlarımızla kar yağışına hazırız” dedi.

Ümraniye Belediyesi, kış mevsimiyle birlikte yaşanabilecek sorunları önlemek amacıyla gerekli hazırlıklarını tamamladı. Beklenen yoğun kar yağışıyla ilgili olarak Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve AKOM’un uyarıları dikkate alınarak, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde acil müdahale ekipleri oluşturuldu. Kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi ve ulaşımda aksama yaşanmaması için belediye araçları ve ilgili personel, Başkan Hasan Can’ın talimatıyla her an acil müdahale için hazır hale getirildi. Beklenen kar yağışı öncesi Ümraniye Belediyesi gerekli tüm tedbirleri aldı. Toplamda 151 personelden oluşan 65 ekip ile 11 adet kar kürüme ve tuz serici aracı, 21 adet iş makinesi ve 10 adet acil müdahale bakım onarım aracı hizmet vermeye hazır hale getirildi.

BAŞKAN HASAN CAN: “BELEDİYE OLARAK TÜM EKİP VE EKİPMANLARIMIZLA KAR YAĞIŞINA HAZIRIZ”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can: “Acil müdahale ekipleri ve araç parkımız ile halkımızın sorunsuz bir kış dönemi geçirmesi için elimizden gelen gayreti göstermek için hazırız. Eğitimin aksamadan devam etmesi, toplu taşıma araçlarının seferlerinin sekteye uğramadan devam etmesi ve engellilerimizin güvenli bir şekilde günlük hayatlarını sürdürebilmeleri için tüm önlemleri aldık. Yoğun kar yağışı sonucu yaşanabilecek don ve buzlanma olaylarına karşı belediye olarak solüsyon ve tuz stoğumuzu hazırladık” dedi. Ekiplerin teyakkuz halinde olduklarını belirten Başkan Hasan Can, “Ekiplerimiz tüm hazırlıklarını tamamladı. Biz belediye olarak tüm ekip ve ekipmanlarımızla kar yağışına hazırız. Yağışların artması durumunda personel ve ekipman takviyesi yaparak oluşacak sorunlara en kısa sürede müdahale edeceğiz” dedi.

selyus