Ana Sayfa ÇEVRE 26 Mayıs 2016

Ümraniye Meydanı’nda çevrecilerin buluşması

Ümraniye Belediyesi, Dünya Çevre Günü nedeniyle çocuklara çevre bilinci aşılamak amacıyla, Ümraniye Meydanı’nda şenlik tadında bir program düzenledi.

Ümraniye Belediyesi sosyal belediyecilik ilkesiyle hareket ederek, çevreye ve insana verdiği değerle örnek işler yapmaya devam ediyor. Sorumlu belediyecilik yaklaşımıyla çevreye olan duyarlılığını yıl boyunca türlü çalışmalarla ortaya koyan Ümraniye Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde dikkat çekici bir etkinlik düzenledi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü uhdesinde düzenlenen etkinlikte Ümraniye Meydanı’na büyük bir etkinlik çadırı ve sahne kuruldu. Çadırdaki stantlarda okul öğrencilerinin geri dönüştürülebilir malzemeyle yaptıkları çalışmalar sergilendi.

Düzenlenen programa Ümraniye belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediyesi’nin kardeş şehri olan Balıkesir 6 Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ümraniye Belediyesi Meclisi Başkan 1. Vekili Hüseyin Erdoğdu, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye Teşkilat mensupları, muhtarlar, meclis üyeleri, birim müdürleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. 

Program Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencilerinin sergilediği halkoyunu gösterisiyle başladı. Gösterinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, “Çevre hizmetleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktararak, “Atık pil toplama noktasında dereceye giren okullarımıza ödüllerini vereceğiz. Başta ödül alacak okullarımız olmak üzere hassasiyet gösteren tüm okullarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya da bir konuşma yaptı. Çetinkaya: “Belediye Başkanımız Sayın Hasan Can sayesinde Ümraniyemizde güzel bir çevreye sahibiz. Başkanımıza ve belediyemize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Programda Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen de bir konuşma gerçekleştirdi. Gökçimen: “Kıyametin yaklaştığını bilseniz bile, elinizde bir fidan varsa onu dikiniz, diye buyuruyor Peygamber Efendimiz. Bundan daha çevreci bir zihniyet olabilir mi? O güzel medeniyetin mirasçıları olarak hepimize görevler düşüyor. Milli Eğitim olarak çocuklarımıza çevre anlamında belediyemizle işbirliği yapıyoruz. Başkanımız Hasan Can’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Programın son protokol konuşmasını Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can gerçekleştirdi. Başkan Hasan Can, “Çevreyi ve dünyayı daha iyi nasıl kullanırız? Kirletmeden, bozmadan, Allah’ın yarattığı orijinal halini en iyi nasıl muhafaza ederiz? İstifade ettiğimiz nimetlerin çöp diye attığımız kısmını nasıl ayrıştırarak yeniden ekonomiye kazandırabiliriz ve çöplerin çevreyi daha az kirletmesini nasıl sağlayabiliriz? Bunları yerine getirmek için bazı çalışmalar, etkinlikler ve denetimler yapıyoruz” dedi. Senede 15 bin ton ambalaj attığı topladıklarını ifade eden Başkan Hasan Can, “Bunları toplamazsak ne olacak? Bu atıklar çöpe gidecek. Çöpe gitmekle kalmayıp, çevreyi de kirletmiş olacak. Ömrü tükenmiş olan pilleri de topluyoruz. Eğer toplamazsak, o piller kimyasal atık olarak toprağa ve suya karışıp zehirleyecek. Atık yağlar da aynı şekilde, suyu ve toprağı zehirliyor. Biz bunları toplayıp bazı işlemlerden geçirerek yeniden kullanılabilir hale getiriyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.  

Konuşmaların sonunda atık pil toplama yarışmasında ilk 3’e giren okullara protokol tarafından plaket ve hediye takdimi yapıldı. Davut Akidil İlkokulu 1.lik, 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu 2.lik, Nurettin Topçu ise 3.lük ödülüne sahip oldu. 1. gelen okula projeksiyon cihazı, 2.ye laptop, 3.ye de renkli yazıcı hediye edildi. Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu, Şakire Hanım Eğitim Uygulama Merkezi ve Nurten Yıldırım Sancak Anaokulu’na da katkılarından dolayı plaket verildi. 

Plaket ve hediye takdiminin ardından, animasyon ekibi tarafından sahnede jonglör, illüzyon ve Karagöz-Hacivat gösterisi yapıldı.

Programda gün boyunca, etkinlik alanında bulunan şişme oyun grupları, yüz boyama atölyeleri, palyaçolar, maskotlar eşliğinde pamuk şeker ve mısır dağıtımıyla çocuklar keyifli bir zaman geçirdi.

Öğrenciler etkinlikte, atık pet şişelerden dev bir heykel yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından etkinliğe katılan vatandaşlara sardunya dağıtıldı.

selyus