Ana Sayfa ÇEVRE 7 Haziran 2014

Ümraniye Meydanı’nda “Çevre Şenliği”

Ümraniye Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, çevre bilincini artırmak ve doğa duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla “Büyük, Küçük Hepimiz Çevre

Ümraniye Meydanı’nda “Çevre Şenliği”

Ümraniye Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, çevre bilincini artırmak ve doğa duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla “Büyük, Küçük Hepimiz Çevreci Ümraniyeliyiz” sloganıyla, Ümraniye Meydan’da birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinliklerin yer aldığı bir “Çevre Şenliği” düzenledi.

Ümraniye Belediyesi, 5 Haziran “Dünya Çevre Günü’nde çocuklar ve gençlerin çevre bilincini arttırmak amacıyla Ümraniye Meydan’da; birçok atölye ve stantların yer aldığı kapsamlı bir “Çevre Şenliği” düzenledi. Etkinliğe Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, STK temsilcileri, Muhtarlar, Ümraniye’de eğitim veren okul temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çevre bilincini arttırmak adına hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından söz alan
Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce ise, “ Bizim kendi çocukluk dönemimizde, bu tür etkinliklerin yer olduğu programlar düzenlenmezdi. Hazırlanan bu alanda çocuklarımız bir farkındalık ile çevreye duyarlılık kazanıyorlar. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu hususta emeği geçen herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Çevre günümüz hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

5 Haziran Çevre Günü etkinlikleri sadece bu günde kalmamalı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “5 Haziran Dünya çevre günü münasebetiyle Meydanımızda birçok etkinliğin yer aldığı stantlarımızı kurduk. Bu stantları çocuklarımızın el becerilerinin sergilendiği birer atölye haline getirdik. Çocuklarımız burada atık malzemelerden çeşitli eserler ortaya çıkararak geri dönüşümün önemini kavrıyorlar. Bizim kuşak ve bizden önceki kuşaklar, yer altı ve yer üstü kaynaklarını hoyratça kullandık. Bize ait sandık. Bu toprakların dengesi değişmeye başladı. İnsanoğlunun bu kaynakları hoyratça kullanması ile tabiatın dengesi bozulmaya başladı. Son yıllarda canlı türlerinin yok olmaya başlaması ile farkına varmaya ve tedbir almaya başladık. Yeni kuşağa çevre ve doğa bilincini aşılayarak çevreci nesillerin oluşmasını sağlıyoruz. Bu konuda yarınımız çocuklarımızı iyi yetiştirmeli ve bu temel ilkeleri öğretmeliyiz. 5 Haziran Çevre Günü etkinlikleri sadece bu günde kalmamalı, yeni nesiller için kalıcı davranış haline gelmelidir. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği gecen ve bizi yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 5 Haziran Çevre Günü’müz kutlu olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve katılımcılar, Milli Eğitime bağlı okullar arasında düzenlenen atık pil ve bitkisel atık yağ toplama kampanyasında dereceye giren okullara ödül ve plaket takdim ettiler. Destek ve katkılarından dolayı Şakire Hanım Uygulama Merkezine de bir plaket takdim edildi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen, Atık Malzemelerden Müzik Aleti Atölyesi, Hışır Naylondan Afiş Atölyesi, Güneş Saati Atölyesi, Güneş Ocağı Atölyesi, “Çatı Gezgini” ve “Arı” Model Uçak Atölyeleri ile Böcek İnceleme Atölyelerini gezen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve konuklar, atölyelerde yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldılar. Programda evinden plastik, cam ve pil gibi geri dönüşebilen atıkları getiren çevrecilere, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait stantta 500 adet saksı çiçek ve bin adet sedir ağacı dağıtımı yapıldı. Dağıtımın başlangıcını yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, saksı çiçek ve sedir ağaçlarının bir kısmını kendi eli ile çevrecilere dağıttı. Kütüphane Müdürlüğü’ne ait stantta ise Bilge Çocukların atık malzemelerden oluşturduğu birbirinden güzel eserler çevrecilerle buluştu. Çevre Şenliğine destek veren Şakire Hanım Uygulama Merkezi’nin standında da öğrencilerin geri dönüşüm materyallerinden hazırladıkları resim sergisi ve tasarladıkları objeler katılımcılara sunuldu. Ümraniye Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri de etkinliğe katılarak atölyelerde yapılan etkinliklere dahil oldular.

Program sonunda gerçekleştirilen “İklim Değişikliği ve Doğal Dengenin Bozulması” konulu bilimsel tiyatro ile çevreci çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdi. Ümraniye Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne ait “EKO” adlı maskotu da çocuklara program boyunca çevre broşürü, kalem, balon ve top dağıttı.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Yanlış sollamanın sonu!

Yanlış sollamanın sonu!

selyus