Ana Sayfa ÇEVRE 28 Eylül 2016

Üsküdar’da gömülü silahlar bulundu

Üsküdar’da ihbar üzerine boş bir arazide yapılan kazıda yaklaşık 250 adet işlevini yitirmiş kurusıkı tabanca bulundu. Uzun yıllar boş olan ekipler kazı çalışması yaptı.

Üsküdar Burhaniye Mahallesi 4.Murat Sokak üzerinde bulunan boş bir arazide yapılan bir ihbar üzerine polis ekipleri kazı çalışması başlatmış, toprağın altından yaklaşık 250 adet işlevini yitirmiş kurusıkı tabanca çıkmıştı. Tabancaların bazılarının namlularının gerçeğe dönüştürüldüğü iddia edilirken, 2009-2010 yılları arasında gömüldüğü değerlendiriliyor.

Polis, olay yerine güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Sokak araç ve yaya trafiğine kapatılırken olay yerine özel harekat polisinin sevk edildiği görüldü. Toprağa gömülü başka tabanca olması olasılığına karşı ekiplerin kazı çalışması biterken, mahalle sakinleri de şaşkınlıklarını dile getirdi.

Öte yandan olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da bölgede incelemelerde bulunuyor.

Arazinin uzun yıllardır boş olduğunu belirten Recep Yağcı isimli bir mahalle sakini, “Burası önceden çıkmaz sokaktı. Daha yeni yol açıldı. Çok şaşırdık. Çocukluğumdan beri boş arazi. Hafriyat dökerlerdi” dedi.

Bir başka mahalle sakini ise şu ana kadar boş arazide kazı yapılmadığını belirterek, “Kazı yapılmadı. Kentsel dönüşüm yok, imar yok burada. Kaçak hafriyat döküyorlardı ” diye konuştu. Öte yandan polis ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışmalarının ardından incelemeler sona erdi.

selyus