Ana Sayfa ÇEVRE 5 Mart 2016

Üsküdar’ın kedilerine rengarenk yuvalar

Üsküdar Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından sokak kedileri için hazırlanan renkli yuvalar, ilçenin çeşitli yerlerine yerleştirildi. Kedileri yuvalara koymak isteyen miniklerin yaşadığı zor anlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Üsküdar Belediyesi bünyesinde bulunan Üsküdar Gençlik Merkezi’nde (ÜSGEM) eğitim alan öğrenciler tarafından hazırlanan rengarenk yuvalar, ilçenin çeşitli yerlerine yerleştirilmeye başlandı. Üsküdar Gençlik Merkezinde eğitimini sürdüren 60 öğrenci tarafından yüzeylerine kaligrafi kullanılarak rengarenk yazıların yazıldığı yaklaşık 50 yuvanın ilki düzenlenen program sonunda Üsküdar Belediyesi’nin bahçesine koyuldu. Yoğun bir katılımın olduğu programa 9-12 yaş arası çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocukların Belediye bahçesinde yakaladıkları kedileri yuvalara koymaya çalışmaları renkli görüntüler oluşturdu.

“GENÇLERİMİZ 50 TANE KEDİ EVİ YAPTILAR”

Yuvaların gençlik merkezinde eğitim gören çocuklar tarafından yapıldığını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar Gençlik Merkezine giden çocuklarımız sadece dersleriyle yetinmiyorlar. Merkezimizde çocuklarımıza sosyal faaliyet alanları açıyoruz. Bu çalışmalarına yanı sıra gençlerimiz öğrendiği çalışmalar sonunda bu gün burada gördüğünüz sokak kedi evlerini yaptılar. Gençlerimiz 50 tane kedi evi yaptılar. Bizlerde bunları ilçe içerisinde bulunan kabristanlara ve çeşitli yerlere bırakıyoruz. Sokak kedileri burada evlerinde kendilerini korusunlar ve soğuktan korunsunlar diye yaptılar” dedi.

“SOKAK HAYVANLARI BİZE EMANETTİR“

Sokak hayvanlarının korunması için her bireye görevler düştüğünü belirten Başkan Türkmen, “Bu güzel kedi evleri bu çocuklarımızın eserleridir. Dışarıdan hiçbir ustanın desteği olmadan yapılan evlerdir. İşte ustalarımızın hepsi bu gün burada bulunuyor. Maşallah çocuklarımızın bütün parmaklarında hüner var. Çocuklarımız bu kedi evlerine güzel bir görüntü oluştursun diye renkli yazılarda yazdılar. Bu güzel şehirde insanlara yönelik çalışmalarımız her zaman var ama sokak hayvanlarımızı da unutmamız mümkün değil. Sokak hayvanları bize emanettir, çocuklarımızda bunun bilincinde büyümeye devam ediyorlar” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Gençlerin emekleriyle süslenen ve hazırlanan kedi evleri, vatandaşlardan tam not aldı. Programa katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çocuklar ilk yuvayı Üsküdar Belediyesi bahçesine bıraktı. Başkan Türkmen’le birlikte kedi yuvasını bahçeye bırakan Ayşe Melek Kopuz, “Ben kedilerin yerinde olsam çok mutlu olurdum. Onlar yağmurda sürekli olarak ıslanıyorlar. Bizim evin bahçesinde sürekli soğukta kalıyorlar. Bu kedicikler bu evlere girince çok mutlu olacaklar” şeklinde konuştu.

Kedileri yuvalarına koymaya çalışan Betül Özlem Abdullahoğlu ise, “Kedilerin bu evlere çok ihtiyaçları vardır. Soğuk havalarda üşüyüp hasta olabilirlerdi. Bu evler sayesinde kediler hasta olmayacak” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir

Kadriye Ana karaya oturdu

Kadriye Ana karaya oturdu

selyus