Ana Sayfa ÇEVRE 27 Haziran 2016

Üsküdarlı engelli vatandaşlar ‘Kuzguncuk Bostanı’nda fidan ekti

Tarımcılığa merak salan Üsküdarlı engelli vatandaşlar, Üsküdar Belediyesi yetkilileri ile birlikte Kuzguncuk Bostanı’na giderek salatalık, domates ve biber fidanları ekip bakımlarını yaptılar. Sosyal yardım etkinliğine Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hacer Yılmaz da eşlik etti.

Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Ramazan bereketinin en güzel biçime istifade edildiği şehir Üsküdar’da, engelli vatandaşları Kuzguncuk Bostanı’na götürerek tarımcılık yapmalarına ön ayak oldu. Tarımcılığa merak salan Üsküdarlı engelli vatandaşlar, Üsküdar Belediyesi yetkilileri ile birlikte Kuzguncuk Bostanı’na giderek salatalık, domates ve biber fidanları ekip bakımlarını yaptılar. Sosyal yardım etkinliğine Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hacer Yılmaz da eşlik etti.

 

“BUNDAN SONRA GÜN AŞIRI GELİRİM”

Ramazan ayının bereketini herkesle paylaşmayı ilke edinen Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, engelli vatandaşların evlerinde kapalı bir ortamda kalmak yerine doğayla iç içe olmaları ve tarımla uğraşmaları için yardımcı oldu. Kuzguncuk Bostanı’nda engelli vatandaşlar için özel olarak ayrılan alanlara, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından dağıtılan fidanlar özenle dikildi. Etkinliğe katılım gösteren engelli vatandaşlar, doğayla iç içe olmaktan mutlu olduklarını belirttiler. Düzenli aralıklarla Üsküdar Belediyesi tarafından bostana götürülecek ve bahçelerine bakım yapacak olan engelli vatandaşların bazıları evlerinin yakın olduğundan, gün aşırı burayı ziyaret etmek istediklerini belirttiler.

selyus