Ana Sayfa ÇEVRE 26 Eylül 2017

Yaralı Yunus tedavinin ardından salıverildi

Avcılar’da denizde yaralı bir şekilde bulunan yunus, polis ekipleri ve balıkçılarla kıyıya çıkarılarak tedavi edildi.  Yunus balığı, tedavisinin ardından balıkçıların yardımı ile Avcılar açıklarında derin bir noktaya bırakıldı.

Olay, dün 10.00 sıralarında Avcılar Ambarlı’da meydana geldi. Denizde yaralı bir Yunus’un görülmesi üzerine vatandaşlar tarafından polise haber verildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler bir tekne ile denizde yaralı olan Yunus’un yanına gitti. Ağa takılı yaralı Yunus’u karaya yaklaştıran polis ekipleri ve vatandaşlar takıldığı ağdan kurtardı. Olay yerine çağrılan veteriner hekim yaralı Yunus’a ilk müdahalesini yaptı.

Denizde bir karartı görmesi üzerine polislere haber verdiğini ifade eden vatandaş İnci Şaver, “Denizde ceset olduğunu sandık, ondan sonra polisi aradık. Polis geldi, meğer Yunus balığıymış. Çok şaşırdık. Bir kurtaran gelsin dedik. Neyse polis geldi. e de teşekkür ederiz geldiği için. Hiç olmazsa kurtuldu, yazık hayvana” ifadelerini kullandı.

selyus