Ana Sayfa EĞİTİM 24 Kasım 2016

Akademi Nisa eğitimleri sürüyor

Ümraniye Belediyesi’nin bir dizi hâlinde gerçekleşen eğitim programlarından Akademi Nisa’nın bu haftaki konukları TRT Haber Moderatörü Betül Sosyal Bozdoğan ve Tarihçi-Yazar Dr. Ahmet Anapalı oldu.

Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen 4. hafta dersleri TRT Haber Moderatörü Betül Sosyal Bozdoğan ve Tarihçi-Yazar Dr. Ahmet Anapalı tarafından verildi. Derslere Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve Akademi Nisa’nın öğrencileri katıldı.

TRT Haber Moderatörü Betül Soysal Bozdoğan, Yeni Türkiye’nin Kadınları başlığında  “Cumhuriyetten günümüze Değişen Kadın Vizyonu” üzerine anlatımlarda bulundu. Yeni inşa edilecek bir toplumda kadının öncü rol aldığını dile getiren Soysal Bozdoğan, dünden bugüne kadın kimliğinin değişimi üzerine bilgiler verdi. 15 Temmuz sürecine de değinen Soysal Bozdoğan, katılımcıların sorularını da yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.

2. derste “Yakın Tarih” başlığı adı altında Sultan II. Abdülhamit’in çocukluğundan ölümüne, hayatını anlatan Tarihçi-Yazar Dr. Ahmet Anapalı; Sultan Abdülhamit’in namaz ve abdeste verdiği önemi, tafsilatıyla anlattı. Sultan Abdülhamit’in, 10 yaşında hafız olduğunu söyleyen Anapalı, beş Batı dilinin yanında Arapça, Farsça ve Türkçe ile, sekiz dil bilen padişahın, devrin meşhur âlimlerinden fıkıh, siyer, tefsir, kelam gibi dersler de aldığını söyledi. Batı edebiyatı ve müziği konusunda da derin bir bilgiye sahip olan Sultan Abdülhamit Han’ın aldığı eğitimlerin hiçbirini yüzeysel olarak geçmediğini ve her alanda,  o alanın ustalarını eleştirebilecek bilgiye sahip olduğunu dile getirdi. Padişahlığı döneminde yaşanan siyasi olayları ve yaşayan önemli şahsiyetleri de anlatan Anapalı, dersi hanımların sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

selyus