Ana Sayfa EĞİTİM 16 Ocak 2015

Bakan Bozdağ ve Bilal Erdoğan Sancaktepe’de

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Bilal Erdoğan, İlçemizde açılan Öğrenci yurdunun açılışına katıldı.

Sancaktepe Belediyesi ve Ensar Vakfı orta öğretim öğrenci yurdu ve Ensar Vakfı Sancaktepe Şubesi, hizmete girdi. 16 Ocak Cuma günü gerçekleşen ve yoğun katılım altında gerçekleşen törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz ve Feyzullah Kıyıklık, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Belediye Başkanımız İsmail Erdem, Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak ilçemizde hizmete açılan Zirve Akademi Kariyer eğitim merkezinin açılışını gerçekleştiren protokol daha sonra Sancaktepe Belediyesi ve Ensar Vakfı öğrenci yurdu ve Ensar Vakfı Sancaktepe şubesinin açılışını gerçekleştirdiler.

“İMAR PLANLARIMIZDA OKUL ALANLARIMIZI BELİRLEDİK”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, başta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Bilal Erdoğan başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti. Sancaktepe Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu yana ‘Eğitimi’ hizmetlerinin merkezine aldıklarını ve yatırımlarını bu alanda yoğunlaştırdıklarını belirten Başkanı Erdem, “İmar Planlarımızda Okul alanlarımızı belirledik ve ihtiyaç duyulan bölgelerimizde yeni okullar açtık. Hayırsever vatandaşlarımız ile kurum ve kuruluşlarımızı yeni okul yapımına teşvik ettik. Bu tür çalışmalarımız halen büyük bir kararlılık ve ivedilikle devam ediyor. Ayrıca okullarımızın boya-badana, temizlik gibi ihtiyaçlarına da yardımcı oluyor, eğitim teçhizatlarına katkılarda bulunuyoruz. Bunlar da belediyemizin rutin olarak devam ettirdiği eğitim hizmetleri arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

EĞİTİME YATIRIMLAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDECEK

Sancaktepe Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı gençlerimizi geleceğe hazırlama konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve bu projelerin başında ise Bilgi Evleri’nin olduğunu belirten Başkan Erdem,”  hemen her mahallemizde açtığımız Bilgi Evlerimizle, bugün itibariyle 200 Öğretmen eşliğinde 32 binin üzerinde öğrencimize modern şartlarda eğitim hizmeti veriyoruz. İçinde bilgisayar odalarında sınırsız internet imkanına, branş öğretmenlerinin hizmet verdiği etüt sınıflarına, hobi odalarına kadar tüm imkanların bulunduğu bu evlerimizde, yavrularımız hem okul derslerine takviye alıyor hem de kendilerini ilgi duydukları alanda daha da geliştirebiliyor. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen Genç Gelecek  projemiz var ki, bu projemiz de gençlerimize her konuda ücretsiz destek oluyor, yol gösteriyor, yönlendiriyor. Onların geleceğe; 2023’lere, 2053’lere, 2071’lere özgüvenli, ahlaklı, vatan millet sevdalısı bireyler olarak hazırlanmasını sağlıyor” şeklinde konuştu.

Göreve geldikleri günden bu yana eğitime yapmış oldukları yatırımların tüm hızıyla devam edeceğini belirten Başkan Erdem, bugün hizmete açılan öğrenci yurdunun yanında Ağustos ve Eylül ayı içinde iki büyük öğrenci yurdunun daha hizmete gireceğini belirtti.

“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLİŞİM SINIFLARIYLA BULUŞTURDUK”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise hizmete açılan Orta öğretim öğrenci yurdunun hizmete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek “ Merkezi hükümet olarak gençlere yönelik büyük yatırımları hayata geçirdik, çünkü geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlere kültürel anlamda değerlerimizi aktarmak zorundayız” dedi.

Hükümet olarak eğitim ve öğretime yatırımın birinci derecede öncelik taşıdığını belirten Bakan Bozdağ, ”Merkezi Hükümet olarak gençlerimizin yüksek standartlarda eğitim görmesi için aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütçede eğitim daima ilk sırada yer alıyor.2002 yılında orta öğretimde olan öğretmen sayısı 400 bin iken bu şu anda sayı 850 bin kişi. Tüm öğrencilerimizi bilişim sınıflarıyla buluşturduk. Bugün ülkemizin en ücra köşesinde bile internet var. Bunun yanında Fatih Projemiz ve akıllı tahta projelerimiz ile geleceğimizin teminatı gençlerimizi yüksek teknolojik imkanlarla geleceğe hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZİN HER YERİNDE ÜNİVERSİTE AÇTIK”

Eğitimde fırsat eşitliğini sağladıklarını belirten Bakan Bozdağ “Bizden önceki dönemde İmam hatipli ve Meslek lisesi mezunu kardeşlerimiz mevcut yönetmelik gereği üniversiteleri zor kazanırken, başörtülü genç kardeşlerimiz üniversite kapılarından içeri alınmazken, şu anda bizler hükumet olarak ayırım yapmaksızın herkese üniversite kapılarını açtık. Bugün ülkemizin her yerine Üniversiteler açtık ve bunun sonucunda şu anda hak eden, başaran, çalışan İmam hatipli dahil herkes üniversitelerde eğitim görebiliyor” şeklinde konuştu.

Bakan Bozdağ ayrıca Sancaktepe Belediyesine ve Ensar vakfına eğitime kazandırdıkları öğrenci yurdundan dolayı teşekkür ederek, ”İnanıyorum ki, Sancaktepe Belediyesi ve Ensar Vakfı’nın katkıları ile açılışını yaptığımız bu merkezde, gençler vatan, millet ve iman aşkı ile yetişecektir. Bu vakıflardan yetişmiş bu ülkeye hizmetkar bir çok insan var, bundan sonrada olmaya devam edecektir. Öğrenci yurdumuzun açılışında emeği geçen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e ve Ensar Vakfı Yönetim Kurulu üyelerine teşekkürlerimi sunar, yurdumuzun hayırlı olmasını dilerim ” dedi.

ERDOĞAN’DAN İSMAİL ERDEM’E TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ise böylesine anlamlı bir günde anlamlı bir projenin açılışında Sancaktepe’de Sancaktepeliler ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hizmete giren Orta Öğretim öğrenci yurdunun açılışından dolayı Sancaktepe Belediye Başkanımız İsmail Erdem ve Ensar Vakfı yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini sunan Bilal Erdoğan, “Yaptığı çalışmalar eğitime verdikleri önemle Uluslar arası mümtaz bir vakfımız olan, eğitimin her alanında öğrenci kardeşlerimize her türlü imkanı sunan Ensar Vakfına ve genç bir Belediye olmasına rağmen eğitime yapmış oldukları yatırımlarla gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında önemli bir rol oynayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sancaktepe Belediyesi Ensar Vakfı Orta öğretim öğrenci yurdu ve Ensar Vakfı Sancaktepe şubesinin açılışı gerçekleşti.

 

Etiketler:
selyus