Ana Sayfa EĞİTİM 4 Nisan 2018

Başkan Can, Bosna-Hersekli öğrencileri makamında ağırladı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kardeş okul protokolü kapsamında Türkiye’ye gelen Bosna-Hersekli öğretmen ve öğrencileri ağırladı.

Ümraniye Atakent Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi ve Bosna-Hersek Gorazde Şehri Enver Pozderoviç Lisesi arasındaki kardeş okul protokolü kapsamında Bosna-Hersekli 7 öğretmen ve 23 öğrenci bir hafta boyunca Türkiye’de ağırlanacak. Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi ve Enver Pozderoviç Lisesi resmî gezileri kapsamında; Bosna’da birçok faaliyete imza atan ve orada 2 tane kardeş belediyesi bulunan, ayrıca öğrencilerin gezileriyle ilgili çeşitli destekler veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı da ziyaret ettiler. Ziyarette Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, Selçuk Paker Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Göktaş ve Yardımcısı Şebnem Kösem, Selçuk Paker Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Yıldız, Enver Pozderoviç Lisesi Müdürü Mula İmamoviç ile her iki okuldan öğretmenler ve Bosnalı öğrenciler bulundu.

“BU EMANET ŞEREF BORCUMUZDUR, BU SİZİN DE ŞEREF BORCUNUZDUR”

Fatih Sultan Mehmet’in Bosna’yı fethettikten sonra, Bosna halkıyla ve din adamlarıyla imzaladığı “din, diyanet, inanç, gelenek ve görenek serbestliği” konulu Ahidname’nin Fojnica toprakları üzerinde imzalandığından ve oradaki manastırda 553 yıl boyunca saklandığından bahseden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Çanakkale Savaşı’na katılan Balkan Müslümanları, savaşın kazanılmasında bizim dedelerimizle beraber omuz omuza çarpışmıştır. Bizim dostluğumuz tarihten bugüne kadar sürmüştür. Rahmetli Aliyaizzetbegoviç, o dönem Başbakanımız olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, kendisini vefatından 1 gün evvel ziyaret ettiğinde, ‘Güzel ülkem Bosna’yı sizin korumanıza emanet ediyorum’ demiştir. Bu emanet şeref borcumuzdur, bu sizin de şeref borcunuzdur. Müslüman kimliğimizi pekiştirmeliyiz. Bu konuda gençlere çok büyük görevler düşüyor. Bosna ve Türkiye’yi gelecekte de kardeş yapacak bağlar sizin sayenizde güçlenecek. Yaşasın Türkiye Bosna kardeşliği!” dedi.

Konuşmanın ardından misafirlere Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan ve Çanakkale’yle ilgili ilk çizgi film olma özelliği taşıyan Çanakkale Geçilmez çizgi filmi hediye edildi ve ardından misafirler Çiğdem Restoran’da ağırlandı. Sonrasında ise; Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Ebru çalıştayında; Bosnalı öğrenciler Ebru sanatıyla ilgili teorik ve pratik bilgi aldılar.

selyus