Ana Sayfa EĞİTİM 9 Haziran 2015

Başkan Can, “Geleceğimize yatırım yapıyoruz”

“Daha Çok Dahi Çocuk” projesi sertifika töreni Ümraniye Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Sertifika törenine katılan Başkan Hasan Can; “ Geleceğimize yatırım yapıyoruz” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin öncülüğünde ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla yürütülen ve Üstün Zekalı çocukların eğitimini esas alan “İstanbul Kalkınma 2014 GEN 86 No’lu Daha Çok Dahi Çocuk’’ projesi kapsamında oluşturulan “Bilge Çocuklar” 5 aylık eğitimin sonunda sertifikalarını almaya hak kazandı. Şubat ayında başlayan eğitimler ile seçilen öğretmenler formatörlük eğitimi ve süpervizyon desteği alarak, Üstün Zekâlı Çocuk eğitimi konusunda yetiştirildi. Yetiştirilen öğretmenler, Ümraniye RAM tarafından belirlenen 60 öğrenciye düşünme becerisi, yaratıcı düşünme, sosyal, duygusal davranışlar, sanat, müzik, robotik akıl oyunları, astronomi ve drama konusunda farklılaştırılmış destek eğitimi verdi. Öte yandan öğrenci ailelerine akademisyenler tarafından Üstün Zekâlı Çocuk konusunda aile destek eğitimi verildi. Bunun yanı sırada 1 Temmuz’a kadar sürecek olan seminer dönemi boyunca İlçe Milli Eğitim’e bağlı çalışan 3 bin öğretmene konu ile ilgili farkındalık seminerleri düzenlenecek. İstanbul Üniversitesi ile Türkiye Üstün Zekâ ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (Tüzdev)’in proje ortağı olduğu programa; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve eşi Saliha Can’ın yanı sıra, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk, Belediye Dış İlişkiler Müdürü Feyzullah Akyıl, eğitimciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Projenin nasıl yürütüldüğüne dair bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk, “ Çok heyecanlıyız! Çünkü rüya gibi başladığımız bir projenin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Haziran’ da derslerin bitiminin ardından 1 Temmuz’a kadar sürecek olan eğitim müddetince Ümraniye ilçesi’nde bulunan bütün öğretmenlere farkındalık semineri verilecek. Dolayısıyla Ümraniye’de eğitim veren bütün öğretmenler bu çocuklarımızı fark edebilmek için ipuçlarını yakalamış olacaklar. Bu konuda bize destek verip, yolumuzu açan Sayın Belediye Başkanı Hasan Can beyefendi başta olmak üzere tüm kurumlara, velilere ve öğrencilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman yaptığı konuşmasında, “ Ümraniye Belediyesi’nin başlatmış olduğu çalışma için başta Belediye Başkanımız Hasan Can beyefendiye ve onun nezdinde tüm ekibine teşekkür ediyoruz” dedi. Duman; Belki de bu tip çocuklarımızdan binlerce var. Ama bunların sadece yarısı bizim vermiş olduğumuz bu hizmetten yararlanarak, fark edilebilme şansına sahip oluyor. O yüzden düzenli olarak eğitimlere katılan velilere de çok teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öncelikli olarak, biz bu konuya gönül veren ve fedakârlık yapacak olan öğretmenlerimizi seçtik. Buraya katılan ve bu eğitimi alan herkesin çok şanslı olduğunu belirtmek isterim. Çünkü bizim zamanımızda bu tür hizmetler yoktu. Bu anlamda belediyelerimiz artık sosyal belediyecilik alanında da iyice ilerlemeye başladı. Ümraniye’de eğitim adına ne zaman bir şey yapmak istesek ya da bir projeyle gitsek, bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Hasan Can beyefendiye minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ümraniye’de bulunan ilkokul öğretmenlerine de bu projeden dolayı farkındalık eğitimleri vereceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can ise yaptığı konuşmasında, “ Böyle evlatlara sahip olduğumuz için Rabbimiz’e hamd etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Dahi bir evlada sahip olabilmek, onun farkında olabilmek ve böyle bir imkânın içinde yer alabilmek tabi ki mutluluk vericidir. Bende bu anlamda Ümraniye Belediyesi’ne, Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk’e, emeği geçen bütün öğretmenlere ve tüm çalışan arkadaşlarımıza tebriklerimi sunuyorum” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN; “ TOPLUMUN CEVHERLERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARTIYORUZ”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “ Güzel bir program vesilesiyle bir araya geldik. Mutluluk verici ve içimizi gelecek adına ferahlandırıcı bir tablo ile karşı karşıyayız. Şuan da 3. dönem belediye başkanlığı görevini yürütüyorum. Peki 3 dönemdir ne yaptınız diye sorarsanız eğer? Geride birçok eser bıraktığımızı düşünüyorum. Bizden önce 40 yıllık bir belediye vardı. Ama o 40 yıl boyunca bugüne gelmiş olan hiç bir eser yok. Keşke olsaydı da ben onları aşmış olsaydım. Ama son 10 yılda 250’yi aşkın kalıcı eseri Ümraniye’ye kazandırdık. Camilere, kurslara, okullara, yurtlara ve cem evlerine yaptığımız destek ve katkıları saymıyorum bile. Hepsinde emeğimiz var! Toplumun bütün değerlerini yakalamaya çalışan, ama bunun dışında 250 tane de temelinden tavanına kadar yaptığımız ve hizmete soktuğumuz kalıcı eser bulunuyor. Ama en mutlu olduğunuz şey nedir derseniz? “Gelecek adına attığımız adımlardır, fakirin fukaranın desteklenmesidir derim” dedi.

Sosyal Market hakkında bilgi de veren Başkan Hasan Can, “ Bugün Ümraniye’de geldiğimiz nokta artık erzak dağıtımının yapılmadığı, vatandaşlarımıza Sosyal Destek Kartı’nın verildiği bir noktadır. Sosyal Marketimiz var. Vatandaşlar buraya giriyor. Ne alması gerekiyorsa neye ihtiyacı varsa kartında yüklenmiş olan puana göre aylık olarak alışverişini yapıyor. Üstelik birde evlerine kadar servis ile götürüp, getiriyoruz. Bir tane olan Sosyal Market sayısını yetmez diyerek 4’e çıkartıyoruz. Dudullu, Esenevler ve bir tane daha olmak üzere 4 farklı noktada bu hizmeti vereceğiz” dedi. Evde Bakım Hizmetlerine de değinen Başkan Hasan Can; “ Yardıma ve bakıma muhtaç yaşlıların evlerine sıcak çorba götürüyoruz. Evini temizleyemeyen, kişisel bakımlarını dahi yapamayan yaşlılarımızın her türlü bakımını büyük bir hassasiyetle yapan birimimiz var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Yine beni en çok mutlu eden hizmetlerimizden birisi de bu topraklardan cevher çıkarmaktır. 11 yıldır yaptığımız Hikâye, Şiir ve Resim yarışmaları ile toplumun içindeki cevherleri ortaya çıkarıyoruz. Eli yetenekli kalem tutanları, yetenekli şairleri ve ressamları gün yüzüne çıkartıyoruz “dedi. Öte yandan, Her sene Milli Eğitim Müdürlüğü ile geleneksel olarak düzenlenen spor oyunlarından da bahseden Başkan Hasan Can, “ 7 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleşen yarışmalar ile çocuklarımızın kendilerini keşfetmelerini sağlıyoruz” dedi. Son olarak “Dahi Çocuk” projesinin önemine değinen Başkan Hasan Can, “İstiyoruz ki bu proje sayesinde anne ve babalar, Allah’ın bir lütfu olan bu çocukların farkında olsun. Başlattığımız bu projede bize katkı sağlayan tüm kuruluşlara, bu işi severek yapan Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk hanımefendiye, Dış İlişkiler Müdürü Feyzullah Akyıl’a, gayret gösteren öğretmenlerimize ve bilge çocuklarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sertifikasını almaya hak kazanan Oğulcan Yavuz ile birlikte 11 yıldır düzenlenen ve geleneksel hale gelen Şiir Yarışması’nda birinci olan “O Topraklarda” şiirini okudu. Okuduğu şiir ile salondaki misafirlere bir kez daha duygu dolu anlar yaşatan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, eşi Saliha Can ile birlikte “projede eğitim veren öğretmen’e ve Elif Uslu adındaki öğrenciye sertifikalarını takdim etti.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Tatil kazandıran günlük

Tatil kazandıran günlük

selyus