Ana Sayfa EĞİTİM 1 Haziran 2015

Başkan Can, her zaman onların yanında

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Şakire Hanım Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen pilav günü ve kermese katıldı.

Normal eğitim hizmetlerinden yararlanamayan 0-18 yaş grubundaki özel eğitime muhtaç olan çocuklara hizmet vermek adına kurulmuş olan Şakire Hanım Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde pilav günü ve kermes düzenlendi. Gerçekleştirilen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, okul idarecileri, okul aile birliği üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN: “ENGELLİLERE OLAN DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Hasan Can, “13 sene evvel bu ülkede engellinin adı yoktu. 13 sene içinde inanılmaz sosyal devlet icraatları yapıldı. Bugün engelli çocuğuna baktığı için maaş alan aileler var. Tüm engellileri devletimiz rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz olarak yararlandırmaya çalışıyor” dedi. Ümraniye Belediyesi olarak en hassas oldukları konuların başında engelli insanların geldiğini belirten Başkan Hasan Can, “Türkiye’deki nüfusun yaklaşık 13’ü az ya da çok engelli. Engelliler için yaptığımız hizmetler saymakla bitmez. Göreve ilk geldiğimizde yaptığımız iş engelli araçları idi. Şu an Ümraniye Belediyesi’nin tam 4 tane engelli aracı var.  Ve yine bir kültür merkezimizi engellilere tahsis ettik, engelli koromuz bile var” dedi. Başkan Can, talepte bulunan Ümraniyeli  her engelliye koşulsuz olarak tekerlekli sandalye verdiklerini sözlerine ekledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan programda bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Küçükkapdan: “Göreve geldiğimiz günden bu yana başkanımızın talimatlarıyla bu okul bizim göz bebeğimiz oldu. Sayın başkanımız bu okulla ilgili hangi sıkıntı olursa olsun, giderme talimatını iletmiştir bizlere. Bu okulumuza birçok desteğimiz oldu. Ümraniye’mizin tüm okullarına gereken yardımları yapıyoruz” dedi.

Etiketler:
selyus