Ana Sayfa EĞİTİM, YEREL YÖNETİMLER 17 Ekim 2017

Başkan Can, öğrencilere tecrübelerini aktardı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yerel Yönetimler bölümü öğrencileri ile Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan Hasan Can Amfisi’nde bir araya geldi. Başkan Hasan Can Kent Sosyolojisi dersine katılarak öğrencilere tecrübe paylaşımında bulundu.

Ümraniye Belediyesi; gelişen ve değişen yüzüyle akademi dünyasının da ilgi odağı olmaya devam ediyor. Hakkında yazılan birçok tez, makale ve benzeri eserin yanında; sosyolojik alan araştırmalarına da konu oluyor. Bu sebeplerle geçtiğimiz hafta Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden Yerel Yönetimler bölümü öğrencileri Kent Sosyolojisi dersi kapsamında Ümraniye Belediyesine gelerek çalışmalar hakkında bilgi almıştı. Bugün ise; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Marmara Üniversitesinde Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan Hasan Can amfisinde öğrencilerin sorularını yanıtlayarak tecrübe paylaşımında bulundu.

Başkan Hasan Can Kent Sosyolojisi dersi kapsamında öğrencilerin Ümraniye’nin 35 mahallesi ile ilgili gözlemledikleri tahlilleri dinleyerek soruları cevapladı.

“ASANSÖRLÜ ENGELLİ ARAÇLARIYLA ULAŞIMI İLK SAĞLAYAN BELEDİYEYİZ”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kısa bir selamlama konuşmasının ardından, 2004’ten bu yana sürdürdüğü belediye başkanlığıyla ilgili tecrübelerini öğrencilere aktardı. Daha sonra Ümraniye nüfusu ve ilçe sınırları ve 2B arazileri hakkında da bilgi verdi.  Son 14 yılda ilçeye 450 kalıcı eser kazandırdıklarını kaydeden Başkan Hasan Can, “35 mahallemizin tamamında kültür merkezi ve bilgi evimiz var. Hiçbir kamu kuruluşuna borcu olmayan bir belediyeyiz.  Asansörlü engelli araçlarıyla ulaşımı ilk sağlayan belediyeyiz. Ümraniye Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarını en aza indirebilmek için üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Ümraniye’de aç ve açıkta kimse yok. 3200 sokağın hepsini belediyedeki müdürlerimize zimmetledik. Çok şükür bu işi aşkla yapan bir ekibe sahibiz. Ümraniye ilçemize şuan 3. sosyal marketi yapıyoruz.

Dersin sonunda Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Çakırer Özservet, Başkan Hasan Can’a Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yerel Yönetimler bölümünün yayın setini hediye edip katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Başkan Hasan Can ise Özservet’e Meslek Edindirme Kursları hocaları tarafından cam üzerine yapılan geometrik yaldız işlemeli plaket hediye etti.

selyus