Ana Sayfa EĞİTİM 12 Ekim 2017

Başkan Can, Ümraniye’deki okulların müdürlerini ağırladı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye’deki okul müdürlerini Tantavi Sosyal Tesisleri’nde ağırlayarak, belediyenin ilçedeki öğrenciler için düzenlediği kültür, sanat, spor ve eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Ümraniye Belediyesi, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle yıl içinde düzenlediği kültür, sanat, spor ve eğitim faaliyetleriyle ilgili bir toplantı düzenledi, toplantıda 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında yapılacak çalışmalar müzakere edildi. Ümraniye Belediyesi Tantavi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve okul müdürleri katıldı.

Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, programda bir konuşma gerçekleştirerek eğitime katkılarından dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkürlerini sundu. İlçedeki okul müdürleri ve öğretmenlerin de desteğiyle gerçekleşen etkinliklerin çocukların gelişimi için öneminden bahseden Gökçimen, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

“ÇOCUKLARIN ÖĞRENDİKLERİNİ HAYATLARINA TATBİK ETMESİNİ SAĞLAMALIYIZ”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, programda bir konuşma gerçekleştirerek, “2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı hepimize hayırlı olsun. İlçemize yeni gelen öğretmenlerimize de ‘Hoş geldiniz’ diyorum. Ümraniye’deki çocukların iyi eğitim alması, daha sağlıklı olması; vatan, millet, bayrak ve ezan-ı Muhammedî aşkıyla yetişmesi adına çalışıyoruz. Çok bilgili gençler yetiştirmek yetmiyor, topluma ve insanlığa faydalı, millî değerlerine bağlı gençler yetiştirmeliyiz. Millî Eğitim Bakanlığı’nın ilk işi, adından da anlaşılacağı gibi eğitimdir. Çocukların öğrendiklerini hayatlarına tatbik etmesini sağlamalıyız. Bunları bir öğretmen olarak söylüyorum; çocuklarımızın millete ve vatana faydalı olması için çalışmak hem hukuki hem vicdani mesuliyetimizdir. Eğitim bir seferberlik hadisesidir. Ben bu çalışmaları sevdayla yapıyorum, çünkü bu memleketin çocukları yarınımızın bekçileri olacaklar” dedi. Hükûmetimizin 2019’daki tekli eğitim sistemi hedefinden bahsederek ilçede yaptıkları okullardan ve belediyenin eğitim faaliyetlerinden bahseden Başkan Hasan Can, “Son 14 senede, Cumhuriyet tarihinde 80 yılda yapılan kadar eğitim faaliyeti yapıldı ki bunların kalite standartlarını sizler görüyorsunuz. Allah emeği geçenlerden razı olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

TABİAT BOŞLUK KABUL ETMEZ

Ardından Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, eğitimin önemini ve belediyenin gerçekleştirdiği spor, kültür, eğitim ve sanat faaliyetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. “Tabiat boşluk kabul etmez. Çocuklarımızın boş zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamalıyız, eğitim için seferber olmalıyız. Gerçekleşen faaliyetlerde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Program okul müdürlerinin de fikirlerini beyan etmesi ve belediyeye eğitim faaliyetleri için teşekkür etmesiyle son buldu.

selyus