Ana Sayfa EĞİTİM 9 Eylül 2015

Başkan Erdem bilgi evleri’yle buluştu

Sancaktepe Belediyesi Bilgi Evleri’nde görev yapan öğretmenler ile Belediye Başkanı İsmail Erdem yeni eğitim öğretim yılı öncesi ile bir araya geldi. Başkan Erdem: “ Genç nesilleri geleceğe hazırlıyoruz”

Sancaktepe Belediyesi bilgi evlerinde gençler, hem öğretmenler rehberliğinde derslerini çalışıp eksiklerini giderebiliyor hem de internete bağlı bilgisayarlarda araştırma yaparak, boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirebiliyor. Yaklaşık 35.000 öğrencinin eğitim gördüğü bilgi evi öğretmenleri Belediye Başkanı İsmail Erdem ile biraraya geldi. Sosyal Belediyeciliğin önemli bir ayağının eğitim yatırımları olduğunu söyleyen Başkan Erdem “ Biz, belediye olarak, gençlerimizin geleceğine yönelik yatırımlara öncelik veriyoruz. Okullarımıza her türlü ekipman temininden tutun boya, badana, temizlik ve tadilat işlerini üstleniyoruz. Yetinmiyoruz, yeni okullar açıyoruz. Yetinmiyoruz, her türlü eğitici, öğretici, kültürel faaliyetlere ön ayak olup gerekli düzenlemeleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Safa Tepesi Sosyal Tesisleri’nde 8 Eylül Salı günü gerçekleştirilen toplantıda, bilgi evlerinin çok önemli bir proje olduğunu belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, bilgi evlerinin sadece Sancaktepe’de değil Türkiye’de de ses getiren bir proje olduğunu belirtti.  Gençlerin geleceğinin bilgi evlerinde aydınlanacağını belirten Başkan Erdem: “  İlçemizde bugüne kadar 15 Bilgi Evi açtık.   Bilgi evlerimizde gençlerimiz, günün teknolojik imkânlarıyla geleceğe hazırlanıyor. Milli ve manevi değerlerine bağlı, özgüveni yüksek, kültürlü bireyler olarak yetişiyor” dedi.

Bilgi evlerinde görev yapan öğretmenlerin özveri ile yürüttüğü çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğretmenlere teşekkür eden Başkan Erdem: “ Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde sizlerin büyük emeği var. Hepinizi yürekten kutluyorum. Sizlerin arasındaki dayanışma ve dostluk, başarı olarak öğrencilere yansıyor. Bu dayanışmanın hiç bozulmamasını temenni ediyorum. Sizler bilgi ile gelişen sevgi ile büyüyen ve aydınlık bir geleceğe koşan neslin mimarlarısınız” diye konuştu.

En iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirten öğretmenler, bilgi evlerinde verilen eğitim hizmetinin önemine dikkat çekerek ifade ederek, Başkan Erdem’e teşekkür ettiler.

Programın sonunda Başkan Erdem, bilgi evlerinde görev yapan öğretmenler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

selyus