Ana Sayfa EĞİTİM 9 Şubat 2018

Başkan Erdem, öğrencilerle bir araya geldi

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Genç Gelecek Lise Konseyi temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 8 Şubat Perşembe günü gerçekleşen toplantıda Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu da hazır bulundu.

Belediye Başkanı İsmail Erdem yaptığı konuşmada: “Belediye olarak ülkemizin, geleceğimizin teminatı gençlerin daha iyi ortamlarda eğitim almaları için Sancaktepe Belediyesi olarak bütün imkânlarını seferber ilan ettik. Eğitime destek veriyoruz zira geleceğimiz eğitimle şekillenecek. Spora destek veriyoruz çünkü gençler enerjilerini ancak sporla doğru ve disiplinli bir şekilde kullanabiliyor. Bizim kültürümüze örf ve adetlerimize yakışır gençleri yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Sizler bu ülkenin özel değerlerisiniz. Sizlerle bir araya gelerek ben de genç nesli motive edip, onları kazanmak, farklı mihraklar tarafından yanıltılmalarını engellemek ve iyi örnekleri göstermede rehberlik etmek istiyorum. Ülkemizin en büyük hazinesi olan gençlerle bir arada olduğum ve onlara hizmet ettiğim için çok mutluluk duyuyorum” dedi.

Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin, onun eğitim düzeyini de gösterdiğini belirten Erdem, “Geçmişiyle geleceğini bağlamak isteyen, kendi kültürünün öğelerini sürdürmek ve varlığını devam ettirmek isteyen toplumlar için de eğitim vazgeçilmezdir. Çünkü eğitim; kişilerin karakterlerini geliştirir, onları erdemli insan yapar; özgüveni, sorumluluğu, dürüstlüğü ve diğer doğru davranışları kazandırır. Eğitilmiş ve bu nitelikleri kazanmış insanların oluşturduğu bir toplumda kültür de özünü koruyacak, zenginleşerek devam edebileceği uygun ortamı bulacaktır” diye konuştu.

Başkan Erdem, eğitim alanında belediye olarak yapılan bilgi evleri ve ilçeye kazandırılan yeni okullarla ilgili bilgiler verdi.

 

selyus