Ana Sayfa EĞİTİM 12 Ekim 2017

Başkan Erdem, öğrencilerle boğaz gezisinde

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in de katıldığı gezi programında öğrenciler, tarihe adını imparatorluklar başkenti diye yazdıran İstanbul’un mimari yapısı ve doğal güzelliklerini boğazdan seyretme fırsatını buldular.

Sancaktepe Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yapmış olduğu hizmetlerden biri olan kültür gezileri, öğrencilere de yoğun geçen eğitim öğretim yılında birlikte zaman geçirme fırsatını veriyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen bir etkinlikle, Sancaktepe Belediyesi, Lise son sınıf öğrencilerine boğaz gezisi düzenledi.

Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu boğaz turuna, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Başkan Yardımcıları, okul müdürü ve öğretmenler katıldı. Erdem, tekne gezisinde öğrencilere yaptığı konuşmada, günümüz gençliğine büyük görevler düşüyor. Günümüzde özellikle gençlerde kültür yozlaşması var. Bu ülke sizden çok şey bekliyor. Ülkenin; tarihi, kültürel ve manevi mirasına sizler sahip çıkarak örnek insanlar oluyorsunuz. Ülke değerlerinin temsilinde sizleri diğer gençler örnek almalı.” dedi.

Başkan Erdem, Avrupa Kültür Başkentliği yağmış İstanbul’a dikkat çekerek, “köklü ve kalıcı mirasımızın kalbi buralarda atmıştır. İstanbul her mevsim bir cazibe merkezidir. Bu şehirden üç imparatorluk geçmiştir. Doğal güzellikleri, kültür yapısıyla farklı bir şehirdir. Birçok sanatçı, şair ve düşünür bu şehirden ilham almıştır ve almaya devam ediyor.  Çok zengin kültürümüze sahip çıkmak için geçlerimizin daha duyarlı ve bilinçli olmaları gerekir.” diye konuştu.

Tarihe adını imparatorluklar başkenti diye yazdıran İstanbul’un tarihi yapısı ve doğal güzelliklerini boğazdan seyretme fırsatını bulan öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirdiler. Öğrenciler, 10 Ekim Salı günü yapılan gezide, dünyanın hiçbir yerinde olmayan boğaz manzarasını seyrederken rehber eşliğinde İstanbul tarihi ile ilgili bilgilerini yenilediler.

selyus