Ana Sayfa EĞİTİM 12 Ocak 2018

Başkan Poyraz, “Rabbim, nice Erbakan Hocalar yetiştirebilmeyi nasip eylesin”

Çekmeköy Belediyesi’nin bu yıl Prof. Dr. Necmettin Erbakan adına düzenlediği 3’üncü Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nın tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Rabbim, nice Erbakan Hocalar yetiştirebilmeyi, öyle mücahidler çıkarabilmeyi bizlere nasip eylesin.

Öğrencilerin bilimsel faaliyetlere ilgilerinin arttırılması amacıyla Çekmeköy Belediyesi tarafından bu yıl Prof. Dr. Necmettin Erbakan adına düzenlenen 3’üncü Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Turgut Özal Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Geçtiğimiz yıllarda Prof. Dr. Aziz Sancar ve Aliya İzzetbegoviç isimleriyle düzenlenen olimpiyatlarda öğrencilerin birçok alanda ürettiği çalışmaları sergilemesine imkan sağlanıyor.

OLİMPİYATLARDA 66 BİN LİRA ÖDÜL DAĞITILACAK

Dünyanın dört bir yanından liseli öğrencilerin katıldığı olimpiyatlarda projeler araştırma, teknoloji ve enerji verimliliği adı altındaki 3 kategoride değerlendiriliyor. Olimpiyatlara katılan ve ürettiği projelerle umut vaat eden öğrenciler akademisyenler tarafından belirlenerek ödüllendiriliyor. Yetenekli gençlerin geliştirdiği projelerin ödüllendirildiği olimpiyatlarda 66 bin liralık ödül de öğrencilere dağıtılıyor. Yarışmalarda projeleriyle birincilik elde eden öğrencilere 10 bin, ikincilere 5 bin, 3’ncülere 3 bin lira ve 2’şer öğrenciye 2 bin liralık mansiyon ödülü verilecek.

“BİZLER SİZLERİN HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Olimpiyatlar sayesinde başarılı çalışmalar üreten gençlerin farkına varıldığını ifade eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Rabbim, nice Erbakan Hocalar yetiştirebilmeyi öyle mücahidler çıkarabilmeyi eylesin. Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız. Çünkü sizler 15 Temmuz günü gecesi ve sonrasında bu meydanlarda silahlara, toplara karşı canınızı nasıl siper ettiğinizi büyüklerinizin ve ülkenizin bu bayrağın, bu devletin yanında nasıl olduğunuzu gösteren bir gençliksiniz. Bugünkü gençlik sosyal medyadır, televizyondur, internettir daha çok bunlarla uğraşan bir gençlik gibi görürdük ama siz bizi mahcup ettiniz. Onun için bizle gerek bu tarz, gerek farklı etkinliklerde inşallah hep yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.

Çekmeköy Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Uluslararası Bilim Olimpiyatları’na katılım için son başvuru tarihi ise 6 Nisan 2018 olacak.

selyus