Ana Sayfa EĞİTİM 20 Eylül 2017

Başkan Türkmen, “Üsküdar Gençlik Akademisi öğrencilerimiz bizim gurur kaynağımız oldu”

Başkan Hilmi Türkmen,  “Üsküdar Gençlik Akademisi’nde üniversite sınavına hazırlanıp başarılı olan öğrencilerimiz bizim gurur kaynağımız oldu. Gençlik Akademisi’nde eğitim alıp üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşen kardeşlerimizi tebrik ediyorum.”

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde eğitim veren Üsküdar Gençlik Akademisi’nde eğitimini tamamlayan öğrenciler ve velileri Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile bir araya geldi.

Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleşen programa Başkan Hilmi Türkmen,  öğrenciler ve veliler katıldı.

‘’GENÇLİK AKADEMİMİZİN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ GURUR KAYNAĞIMIZ OLDU’’

Programda velilerle tek tek ilgilenen Başkan Türkmen yaptığı konuşmada “Bilgi Evleri’nin, Gençlik Merkezleri’nin, Gençlik Akademileri’nin amacı bellidir. Çocuklarımız hem iyi kurslara gitsinler hem de kişisel gelişimlerini en iyi şekilde yapsınlar. Bizim için en yararlı hizmet budur. Bu sene Üsküdar Gençlik Akademisi’nde üniversite sınavına hazırlanıp başarılı olan öğrencilerimiz bizim gurur kaynağımız oldu. Gençlik Akademisi’nde eğitim alıp üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşen kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Allah başarılarınızı daim etsin’’ dedi.

3 YILDA 5 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

2014 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana 5000 öğrenciye ücretsiz eğitim veren Üsküdar Gençlik Akademisi’nde bu yıl LYS ‘de 1 öğrenci Tıp Fakültesine, 1 öğrenci Diş Hekimliği Fakültesine, 3 öğrenci Hukuk Fakültesine, 5 öğrenci Ebelik, Hemşirelik Bölümüne, 13 öğrenci Fizyoterapi Bölümüne, 9 öğrenci Mimarlık Fakültesine, 41 öğrenci Eğitim Fakültesine, 16 öğrenci İlahiyat Fakültesine, 17 öğrenci Endüstri ve Makine Mühendisliği Bölümüne, 19 öğrenci Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne, 15 öğrenci Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümüne, 21 öğrenci İletişim Fakültesine, 4 öğrenci Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği( İngilizce) Bölümüne ve 271 öğrenci de çeşitli diğer fakültelere yerleşmeye hak kazandılar.

EĞİTİMCİ KADRO İLE GENÇLER HAZIRLANIYOR

Üsküdar Gençlik Akademisi’nde aynı zamanda, Eğitim Koçluğu Sistemi ile üniversitelerin en iyi bölümlerinde okuyan eğitim koçları öğrencilerin karakter gelişimine yardım etmek amacıyla sosyal, kültürel, sportif, sanatsal faaliyetler yapmaktadırlar. 4’ü rehber öğretmen olmak üzere toplamda 10 eğitimci kadro ile gençler geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaktadır.

selyus