Ana Sayfa EĞİTİM 22 Ocak 2018

Beykoz’a yeni İmam Hatip Orta Okulu

Beykoz Belediyesi tarafından yapımına başlanan Beykoz İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Son 15 yılda hükümetin yaptığı gayretlerle eğitimde çok ciddi adımlar attık” dedi.

Beykoz Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Beykoz İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli için ilk harç döküldü. Tokatköy’de hizmete açılacak olan İmam Hatip Ortaokulu’nun temel atma törenine Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesi Afrin’de operasyon yapan askerler için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Duanın ardından okulun hayırlısı olmasını dileyen Başkan Çelikbilek beton dökme butonuna basarak temel atmayı gerçekleştirdi.

Törende konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Değerli kardeşlerim eğitim önemli. Eğitimsiz hiçbir şey olmuyor. Gördüğünüz gibi bu noktalara eğitimdeki kaliteyi artırarak, devletimizin okul sayısına verdiği önemi, dersliklere verdiği önemi üst üste koyduğumuz zaman bunlarla gelmiş olduğumuzu bilmemiz lazım. Eskiyi hatırlayın çift eğitim sisteminde 55- 60 kişilik hatta yer yer 80 kişilik sınıflarda okutulan bir dönemden artık okullarımızda sınıflarımızda 20-30 öğrencinin olduğu dönemdeyiz artık. Her veli neredeyse her öğrenciye bir öğretmen düşsün diyecek kadar olayı iyileştirmeye başladı kafasında. Devletimiz büyüdükçe, güçlendikçe eğitime olan eğitimi vereceğiniz imkanda o adar büyüyecek. Öyleyse eğitim artırmak gerekiyor. Son 15 yılda hükümetin yaptığı gayretlerle eğitimde çok ciddi adımlar attık. Eğitimi çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlarla Türkiye artık konuşuluyor” dedi.

 

selyus