Ana Sayfa EĞİTİM 5 Haziran 2015

Bilgi evleri öğrencileri çok mutlu

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar’da bulunan 13 Bilgi Evi ve Çocuk Akademisi, toplamda 700 Şahsiyet Okulu öğrencisi için özel programlar düzenliyor. Son olarak Yavuztürk Bilgi Evi, Şahsiyet Okulu’na devam ederek Kur’an okumaya başlayan 97 öğrenci için Üsküdar Belediyesi Kaymakdonduran Mesire Alanı’nda program gerçekleştirdi.

Üsküdar Belediyesi Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri öğrencileri bir yıl boyunca Şahsiyet Okulu eğitimlerini tamamlayıp Kur’an-ı Kerim okumaya başladı.  97 öğrenci bunu kapanış programları yaparak taçlandırdı.

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar’da bulunan 13 Bilgi Evi ve Çocuk Akademisi, toplamda 700 Şahsiyet Okulu öğrencisi için özel programlar düzenliyor. Kur’an-ı Kerim okumaya başlayan öğrencilerin mutluluğuna Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de Kutsal Kitabımızı hediye ederek ortak oldu.

97 ÖĞRENCİ İÇİN PROGRAM

Son olarak Yavuztürk Bilgi Evi, Şahsiyet Okulu’na devam ederek Kur’an okumaya başlayan 97 öğrenci için Üsküdar Belediyesi Kaymakdonduran Mesire Alanı’nda program gerçekleştirdi.

Öğrenciler, aileleri ve Yavuztürk mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşen programda Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz de yer aldı.

Şahsiyet Okulu’nda bir yıl boyunca etkinlikler ve oyunlar eşliğinde; Kur’an-ı Kerim, Siyer, İlmihal, Ahlak, Edeb-Adab eğitimleri verildi. Dersleri uygulama ile öğrenen öğrenciler gerçekleştirilen programda hünerlerini sergiledi.

Esma Ayaydın isimli öğrencinin Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz’ün konuşmalarıyla devam etti.

HEDEF GELENEKLERE BAĞLI UFKU OLAN NESİLLER YETİŞTİRMEK

Öğrencilerin hem bu dünya hem de ahiret için rehberleri olacak Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendiklerini belirten Yakup Öksüz, “Bunun için sonsuz şükürler olsun.  Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’in Gençlerimizi iyilerle ve iyiliklerle arkadaş edeceğiz idealini gerçekleşiyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bu minik yavrularımızın yüreklerimize ferahlık veren güzel sunumlarını birlikte izledik. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Üsküdar’da eline dokunmadığımız öğrenci kalmayacak dedik ve şubelerimizde 15 bin öğrencimiz ile birebir eğitim yapıyoruz, hedefimiz 2 yıl içinde Üsküdar’daki tüm öğrenciler! Çalışmalarımızdaki ana gayemiz aile yapımıza, örf ve adetlerimize, gelenek ve göreneklerimize, inanç değerlerimize bağlı gelecek ufku olan bir nesil yetiştirmek, bunun için hep birlikte yorulmak nedir bilmeden çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Programda ayrıca Şahsiyet Okulu öğrencilerinden oluşan İlahi Grubu birbirinden güzel ilahileri seslendirdi. Fatiha suresini Güzel Okuma Yarışması’na katılan öğrenciler birbirinden güzel tilavetlerle dinleyenlerin gönlünde taht kurdu. Öğrencilerin bir yıl boyunca verdikleri emekleri ödüller ile taçlandırıldı. Yarışma birincilerine ise hediyeler takdim edilerek program sonlandı.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Selçuk Bayraktar artık pilot

Selçuk Bayraktar artık pilot

selyus