Ana Sayfa EĞİTİM 19 Ocak 2017

Bosnalı İmam Hatip kız öğrencileri Başkan Can’ın misafiriydi

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sırbistan Sancak Tutin Kız İmam Hatip Lisesi’nden gelen öğrencilerle Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı işbirliğiyle İstanbul’a gelen ve Ümraniye Belediyesinin katkılarıyla İstanbul’un tarihî ve kültürel yerlerini gezen Sırbistan Sancak Tutin Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri Başkan Hasan Can ile Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi. Öğrenciler kültür merkezinde ebru çalışmalarını izlediler ve uygulama yaptılar. 

“Balkanlar bizim tarih boyunca en önem verdiğimiz noktalardır” diyerek sözlerine başlayan Başkan Hasan Can, “1912’de Balkanlar bizden koptu fakat yüreğimizden hiçbir zaman kopmadı. Balkanlar Osmanlı’dan koptuğu zamandan bugüne kadar çok acılar yaşadı. Ama Balkanlar’daki kardeşlerimiz yüreklerini hiçbir zaman koparmadı bu topraklardan.” dedi. Balkanlar’dan, 1912’deki Çanakkale Savaşı’nda mücadele vermek için gelen 50 bin Balkan vatandaşından, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını Bosna Hersek Saraybosna Millî Kütüphane’de kutladıklarını anlatan Başkan Hasan Can, “Balkanlar bizim en önem verdiğimiz yerdir. Bizim de başımıza bir sıkıntı geldiğinde bizimle beraber ağlayacak Balkan kardeşlerimiz var. 15 Temmuz’da biz burada kurşunlara karşı savaşırken Balkanlar’daki kardeşlerimiz de şahlandılar. Aynı şekilde Orta Doğu, Filistin, Gazze, Kosova, Bosna ve dünyanın dört bir tarafında yüreği bizimle beraber atan kardeşlerimiz, üzüntümüzü ve sevincimizi paylaşıyorlar.” diye konuştu.

Başkan Hasan Can, 140 sene evvel Bulgaristan’daki ata topraklarını ziyaret ettiğinden, akrabalarından hiç kimsenin kalmadığı ve eski bir Müslüman-Türk kasabası olan Eskicumayeri’ne bağlı Cevizlikalfaköy’de bir cami bulunmadığından bahsederek, cami yapımı için yakında çalışmalara başlayacaklarının müjdesini verdi. Bosna Berat Nişanı bulunan ve her fırsatta Bosnalı kardeşleriyle bir araya gelen Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi kültür merkezlerinden ve Fojnica’ya yapılan kültür merkezinden bahsetti. Başkan Hasan Can son olarak, Sırbistan Sancak Tutin Kız İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

İstanbul’un tarihî ve kültürel yerlerini de gezecek olan Sırbistan Sancak Tutin Kız İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri misafirperverliğinden dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkürlerini sundu.

Daha sonra Başkan Hasan Can, Sırbistan Sancak İmam Hatip Lisesi Müdürü Prof. Nusret Gusinac ve öğretmenleri makamında ağırlayarak, kendilerine yaldız işlemeli cam tabak hediye etti. Okul Müdürü Prof. Nusret Gusinac ve öğretmenler ise; Başkan Hasan Can’a tabutun başında ağlayan şehit annelerini simgeleyen bir yaka iğnesi takdim etti.

Programın sonunda öğrenciler tarafından ilahiler okundu. Ardından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

İlginizi çekebilir

Emine Erdoğan mezun olduğu

Emine Erdoğan mezun olduğu

selyus