Ana Sayfa EĞİTİM 9 Mayıs 2018

Can, “Birlikte yol yürüdüğüm mesai arkadaşlarım gururumdur, onurumdur”

Başkan Hasan Can, “Allah bir kuluna murat ederse, onu hayırlı işlerinde istihdam eder. Ve ona hayırlı olacak yardımcılar gönderir. Birlikte yol yürüdüğüm mesai arkadaşlarım gururumdur, onurumdur.”

Ümraniye Belediyesi tarafından Çamlık Mahallesinde yaptırılacak olan Çamlık Avrupa Konutları İlkokulu’nun temel atma töreni Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Ümraniye’de 14 yılda 400’ün üzerinde kalıcı esere imza atan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, eğitim alanındaki çalışmalarına ve yatırımlarına devam ediyor. Çamlık Mahallesinde yaptırılacak olan Çamlık Avrupa Konutları İlkokulu temel atma törenine Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Belediye Meclis Üyeleri, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Bağışçı Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, muhtarlar, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temeli atılan Çamlık Avrupa Konutları İlkokulu’nun toplam inşaat alanı; 3700 metrekare’dir. Yapı; 740 metrekare bodrum kat, 740 metrekare zemin kat ve 740 metrekare 3 normal kattan oluşuyor. Toplamda binada 16 derslik, 2 anasınıfı, 1 kütüphane ve çok amaçlı salon yer alıyor.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, “Bugün burada güzel bir eseri daha ilçemize kazandırmak için temel atma töreni gerçekleştiriyoruz. Değerli hazirun laf üretmiyoruz, eser üretiyoruz, hizmet üretiyoruz ve bugünde bu eserde Çamlık mahallemizde bir ilkokul olarak ete-kemiğe bürünecek inşallah. 2004 yılından bu yana sizlerin oyları sayesinde Hasan Başkanımızla birlikte işin başına geçerek, hizmet üretmeye devam ediyoruz. Belediye Başkanımıza ve hayır sevenimize teşekkür ediyorum. Ümraniye Belediyesi olarak AK Parti belediyelerine yakışır şekilde 400’ü aşkın kalıcı eseri ilçemize kazandırdık. Bütün yapılaşma yenidir. İnsanımızın hayat standartlarını yükselten planlı çalışmalarımızın bir sonucudur” dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Ümraniye 14 yıl önce patlayan çöplüğüyle anılırken, bugün prestij konutların, iş yerlerinin olduğu bir ilçe durumuna geldi. İlçemizi İstanbul’un parlayan yıldızı haline getiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sadece ilçeye kazandırdığı kalıcı eserlerle değil, fakir ve fukaranın da daima yanında olan bir belediye başkanımız var” dedi. Türkiye’nin ekonomi, sağlık ve eğitim alanında altı çizilecek işlere imza attık. Türkiye dünyada büyüme rekoru kıran bir ülkedir. Tüm bunlar; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesindedir. İnşallah Cumhurbaşkanımızın iktidarlığı devam edecektir. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum”  diye konuştu.

“ÜMRANİYE’NİN TAŞINI TOPRAĞINI ALTIN ETTİK”

Temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ümraniye’nin dününü de, bugünü de çok iyi biliyorum. Türkiye, AK Parti iktidarıyla hayal bile edemeyeceği eserlere kavuştu. Biz de Ümraniye’nin taşını toprağını altın ettik. Ümraniye’de şu anda 320 bin yapı stoku var. Yani şehrin yüzde 64’ünü yenilemiş bir belediyeyiz. Bunu yaparken de hiçbir kaçak yapıya asla müsaade etmedik. Allah bir kuluna murat ederse, onu hayırlı işlerinde istihdam eder. Ve ona hayırlı olacak yardımcılar gönderir. Birlikte yol yürüdüğüm mesai arkadaşlarım gururumdur, onurumdur. Bir taraftan devletimizin verdiği bütçenin imkanlarıyla hizmet ettik, bir taraftan devletimize yük olmadan hayır sever kardeşlerimiz tarafından eserler yaptırıyoruz. Bu okulumuzun yapılmasında emek gösteren hayırsever kardeşlerime teşekkür ediyorum” diyerek şuan da Ümraniye Belediyesi olarak inşaatı devam eden okullar hakkında da bilgi verdi.

24 Haziran seçimlerine değinen Başkan Hasan Can, “Dünyanın dört bir tarafındaki mazlum coğrafyalar ve İslam ümmeti de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı lider olarak görüyor. Bu seçim Türkiye Cumhuriyetinin en önemli seçimidir. Çünkü Türkiye, daha hızlı karar alıp, hareket edecek ve güce kavuşacaktır. Bu vesileyle 24 Haziran seçimlerinin; ülkemiz, milletimiz ve masum coğrafya için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

selyus