Ana Sayfa EĞİTİM 17 Mayıs 2015

Çekmeköy, 7 bölgenin öğrencileriyle buluştu

Proje kapsamında 7 bölgenin çocukları buluşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Allah’ın Resulü’nün Hadisi’ne mazhar olmuş dünya şehri İstanbul’da sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Şubat’ta başlayan projemizde bugüne kadar sizler, bizim öğrencilerimizi evlerinizde misafir ettiniz. Anadolu kültürümüze yakışır misafirperverliğiniz için öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizler de sizi, en az sizin kadar iyi ağırlamak istiyoruz”

Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan projeyle, 7 bölgenin renkleri bir araya geldi.  İstanbul, Gaziantep, İzmir, Ordu, Antalya, Konya ve Erzurum’dan oluşan proje ilerini temsilen okullardan 7’şer öğrenci dahil olurken, proje koordinatörü olan Çekmeköy’den 6 okul katıldı.

Çekmeköylü öğrencilerin Gaziantep, İzmir, Ordu, Antalya, Konya ve Erzurum’u ziyaretleri ile başlayan projenin final bölümünde, 7 ilin öğrencileri İstanbul’da misafir edildi. Öğretmenleri ile birlikte İstanbul’a gelen örenciler, final bölümünün ilk gününde Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz tarafından karşılandı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Çekmeköy’de düzenlenen öğle yemeğinde misafir öğrenci ve öğretmenleri ağırladı. Yemekte misafirlere hitap eden Başkan Poyraz, “Allah’ın Resulü’nün Hadisi’ne mazhar olmuş dünya şehri İstanbul’da sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Şubat’ta başlayan projemizde bugüne kadar sizler, bizim öğrencilerimizi evlerinizde misafir ettiniz. Anadolu kültürümüze yakışır misafirperverliğiniz için öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizler de sizi, en az sizin kadar iyi ağırlamak istiyoruz. Önümüzdeki üç günde İstanbul’u gezeceksiniz. Buradan güzel anılarla ayrılmanızı ümit ediyoruz. Allah kazasız, belasız sizleri evlerinize ulaştırmamızı nasip etsin.  Annelerinize, babalarınıza, büyüklerinize selamlarımızı iletin, ”dedi.

Misafir öğrenciler program sonunda, Başkan Poyraz’a yöresel hediyelerini takdim ederek teşekkür ettiler.

 

Etiketler:
selyus