Ana Sayfa EĞİTİM 3 Temmuz 2015

Çekmeköy Belediyesi personeline Sosyal Medya eğitimi

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Sosyal Medya Eğitimi’nde Uluslararası Sosyal Medya Derneği(USMED) Yönetim Kurulu Üyesi Şener Dağaşan tarafından sosyal medya kullanımına dair önemli ipuçları verildi.

Çekmeköy Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sosyal Medya Eğitimi’nin ikinci gününde, sosyal medya kullanımının hassas noktaları anlatıldı. Uluslararası Sosyal Medya Derneği(USMED) Yönetim Kurulu Üyesi Şener Dağaşan’ın verdiği eğitime belediye personeli katıldı.  Sosyal medya sayesinde vatandaş gazeteciliğinin başladığını belirten Dağaşan, sosyal medya kullanımı ile ilgili önemli uyarılarda da bulundu.

Dağaşan,” Herkes birer muhabir oldu. Öyle ki kaza olduğunda artık yardım etmek yerine, yaralının fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz ya da yoğun bakımdaki yakınımızla selfie çekiyoruz. Sosyal medya insanlığımızdan bir şeyler kaybettirmeye başladıysa orada durmalıyız. Paylaşımlarda da gerçekliğine emin olmadığımız konuları, fotoğrafları paylaşmamalıyız,” dedi.

İşe alımlarda sosyal medya hesabının özgeçmişten daha etkili olduğunu belirten Dağaşan, “İşveren başvuru yapan kişinin sosyal medya hesabını inceliyor. Bu insan kimi takip ediyor, ne paylaşıyor, dünya görüşü ne gibi sorularının cevabına buradan cevap buluyor. Sosyal medya kullanırken üslubunuza dikkat edin ve hiçbir konuda fanatik paylaşımlarda bulunmayın, “dedi.

Etiketler:
selyus