Ana Sayfa EĞİTİM 26 Kasım 2015

Çekmeköy’ün öğrencilerine destek

Çekmeköy Belediyesi’nin hazırladığı soru bankası eğitim setleri, LYS ve TEOG’a hazırlanan öğrencilere destek olmak amacıyla okullarda dağıtılmaya başlandı.

Çekmeköy Belediyesi’nin LYS ve TEOG’a hazırlanan öğrencilere destek olmak amacıyla hazırladığı 15 bin adet soru bankası setinin dağıtımına TOKİ Çok Programlı Lisesi’nde düzenlenen bir törenle başladı. Dağıtım törenine Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş ve belediye başkan yardımcıları katıldı. Proje kapsamında üniversiteye hazırlanmak amacıyla Çekmeköy Belediyesi e-Kurs sistemine başvuran 12. Sınıf öğrencilerinin yanı sıra, Test Çözüm Merkezi (TEÇÖM) projesine müracaat eden 8. Sınıf öğrencileri için de soru bankaları dağıtılacak. 

Programda öğrencileri selamlayan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, “Rabbimizin verdiği güzellikleri bu genç yaşınızda her dakikasını hakkını vererek yaşayacağınızı biliyorum. Sorumluluklarının farkında olan gençlerin gayretle çalışacaklarından eminim. Çekmeköy eğitim konusunda çok farklı bir ilçe. Başkanımız ve başkan yardımcılarımız eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Bunun için hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Törende selamlama konuşması gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Devletimizin şehrimize kazandırdığı bu güzel okulda böyle güzel bir projeyle sizlerle birlikte olmak mutluluk verici. Benim sizler gibi sınava hazırlanan bir evladım var ona söylediklerimin aynılarını sizlere de söylüyorum. Kazanamamak elbette her şeyin sonu değil ama bu yılınızı her zamankinden gayretli geçirmelisiniz. Çalıştığınızda olmayacak şey yok. Gayret ve emeğinizi boşa çıkmayacaktır. Bugün sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında olmak üzere soru bankaları dağıtmaya başladık. Umarım kitaplar bu yolda size yardımcı olur. Bu projede emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve kaymakamlığımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hazırlanan setler Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş tarafından öğrencilere takdim edildi.

selyus