Ana Sayfa EĞİTİM 26 Temmuz 2017

Çekmeköy’de eğitim dönemine hazırlık

Yaz tatilini yeni eğitim dönemine hazırlanarak değerlendirmek isteyen gençler, Çekmek oy Belediyesi’nin yaz kurslarına yoğun ilgi gösterdi.

Çekmeköy Belediyesi’nin altı eğitim merkezinde açtığı yaz kurslarında 850 öğrenci eğitim görüyor. Yaz tatilini ders çalışarak değerlendirmek isteyen 10-15 yaş aralığındaki öğrenciler; matematik, Türkçe, İngilizce ve değerler eğitimi alıyorlar. Kurslarda 18 öğretmen çocuklara konu anlatımı yaparak test çözmeleri için yardımcı oluyorlar. Kurslarda öğrenciler, yaş gruplarına göre hazırlanan çeşitli etkinliklerde stres atıyorlar.

6 kültür merkezindeki 16 derslikte yapılan dersler, 25 Ağustos’a kadar devam edecek.

Yaz kurslarına yoğun ilgi gösteren öğrencilere ve ailelerine ilgilerinden dolayı teşekkür eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Çocuklarımızın yaz aylarında kaliteli zaman geçirebilmesi için dört farklı alternatif sunduk. Ailelerimiz müftülüğümüzün düzenlediği Kur’an Kursları, belediyemiz tarafından açılan Yaz Spor Okulları, İzcilik Okulu ve Yaz Kurslarının hepsine yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar evde bilgisayar başında olmak yerine hem eğlenecekleri,  hem öğrenecekleri imkanlar buldular. Açıkçası matematik, Türkçe, yabancı dil gibi derslerin olduğu kurslara bu kadar ilgi gösterileceğini düşünmüyorduk, bine yakın öğrencinin bu kurslarımızdan yararlanması bizi ayrıca mutlu etti.” dedi.

selyus