Ana Sayfa EĞİTİM 31 Mayıs 2016

Çekmeköylü öğrencilerin gözünden memleket tarifleri

Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar ve Şehirler programında, ilçedeki 40 okul seçtiği 40 şehri anlattı.

Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar ve Şehirler programı Doğa Park’ta gerçekleşti. Programa Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Aşık, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, İlçe Garnizon Komutanı Hasan Kaymaz, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Öğrencilerin araştırmaları sonucunda öğrendiklerini uyguladıkları programda; şehirlerin ünlü yemekleri, şehirlerle özdeşleşmiş meslekler, konserler ve folklor gösterileri hepsi bir arada tanıtıldı.

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız “Çekmeköy Türkiye’mizin özeti bir yer. Ülkemizin sıkıntılı yerlerinde görev yapan kardeşlerimize başarılar diliyor aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Çekmeköy’ümüz bilim sanat eğitimle ilgili yapılan açılımlarla marka değeri artıyor, ilçemizle gurur duyuyorum“ diye konuştu. 

Başkanı Ahmet Poyraz “ Eğitimciler gençler; Çekmeköy eğitimle alakalı üzerine düşeni yapmaya devam ediyor. Dün nobel ödülü alan bilim adamı gençlerimizin projelerini kendi elleri ile ödüllendirdi. 5100 öğrenci katılımının olduğu turnuvada 1000 öğrencimizi ödüllendirdik. Bugünde kültür, sanat etkinliklerini açıyoruz. Herkes seçtiği yöreyi anlatacak. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Belediyenin asli işleri durabilir ama bir yerde eğitim söz konusu ise ve bir genç o eğitimi talep ediyorsa birinci önceliğimiz o olur“ dedi.

Selamlama konuşması yapan Çekmeköy Garnizon Komutanı Hasan Kaymaz “Günaydoğuda ikinci Çanakkale’yi, kurtuluş savaşını yaşıyoruz. Şuanda askerlerimiz nöbet tutuyorlar, anneler yavrularını gönderiyor şehit oluyorlar. Onların dimağlarımızdan çıkmasını istemiyorum. Hassas olunmasını istiyorum. Herkes ülkeye bir şeyler katıyor ama bu anne babalar ülkemiz için en değerli varlıklarını veriyor. Burada da bir nesil var gözleri pırıl pırıl, içlerindeki hazineler guru verici. Ülkemizi ileri taşımak için çok önemli; ölmeyeceğiz öldürmeyeceğiz hep beraber yaşamasını öğreneceğiz“ 

selyus